ΑΝΑΣΑ: Αλέξανδρος Αλεξάκης και Επτανησιακή Πρωτοβουλία είναι το δεκανίκι της Ρόδης Κράτσα και της κυβέρνησης στα Ιόνια Νησιά

Εντυπωσιάζει η προθυμία και η σταθερότητα με την οποία παρέχει την πολιτική του στήριξη στην περιφερειάρχη κ. Κράτσα και στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ο επικεφαλής της παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» κ. Αλεξάκης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το περασμένο Σάββατο 17/4. Σε τέσσερεις (4) διαφορετικές ψηφοφορίες σε ισάριθμα θέματα της ημερήσιας διάταξης, όπου κρίνονταν πρακτικές της ΠΙΝ και της κυβέρνησης, ο κ. Αλεξάκης και η παράταξη του παρείχαν πλήρη στήριξη με λόγο και ψήφο σε φανερά αντιλαϊκές πολιτικές.
-Ψήφισαν από κοινού με την περιφερειάρχη υπέρ της ίδρυσης της εταιρείας «Ναυάγιο Α.Ε.», που προωθεί το υπουργείο Τουρισμού στοχεύοντας στην εκχώρηση της εκμετάλλευσης της πασίγνωστης αυτής περιοχής της Ζακύνθου στα ιδιωτικά συμφέροντα.
-Ψήφισαν από κοινού υπέρ της πολιτικής της υπουργού Παιδείας που οδηγεί το τμήμα Εθνομουσικολογίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στο Ληξούρι στην συνέχιση της αναστολής και στην κατάργηση του.
-Υπερψήφισαν από κοινού την εισήγηση της περιφερειάρχη που υμνεί την κυβερνητική πολιτική για την στήριξη των επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της πανδημίας στα Ιόνια Νησιά.
-Καταψήφισαν από κοινού την πρόταση για αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία για λόγους δημόσιας υγείας λόγω covid-19, και υπερασπίστηκαν κάθε περιφερειακή και κυβερνητική ενέργεια.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την στάση αυτή του κ. Αλεξάκη και της παράταξής του είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις:
-Είναι συμβατές αυτές οι πράξεις της «Επτανησιακής Πρωτοβουλίας» με τις θέσεις του ευρύτερου πολιτικού χώρου που την υποστήριξε στις εκλογές του 2019;
-Τελικά τι είναι αυτό που δένει αξεδιάλυτα τον κ. Αλεξάκη και την παράταξη του με την κ. Κράτσα και την κυβέρνηση της ΝΔ;
Η ΑΝΑΣΑ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την στάση αυτή ως επιζήμια για τοπικά και λαϊκά συμφέροντα, και καλεί σε ευρεία συστράτευση τους δημοκράτες, πατριώτες και προοδευτικούς πολίτες των νησιών μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους στην υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία και την παιδεία και την ανάδειξη της ΠΙΝ σε ηγέτιδα δύναμη στο Ιόνιο και την Αδριατική.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed