Επιστολή διαμαρτυρίας των επαγγελματιών της εστίασης στην Περιφερειάρχη αναφορικά με την ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Αξιότιμη Κα Κράτσα, αρχικά ευχόμαστε να είστε καλά στην υγεία σας, γερή και δυνατή παρ’ όλες αυτές τις καταστάσεις που ζούμε και έχουν επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό τις ζωές μας απ’ όλες τις απόψεις!
Ως Σωματείο επιχειρήσεων επισιτιστικών επαγγελμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπως γνωρίζεται υπαγόμαστε στο αρμόδιο Επιμελητήριο το οποίο προσφάτως σας απάντησε δια του Προέδρου του κ. Σταύρου Σπαθή, εκφράζοντας πολύ σωστά τις αντιρρήσεις του σχετικά με τα αποτελέσματα της παραπάνω δράσης για το σύνολο των επιχειρήσεων του Νομού μας. Επιπλέον, εμείς σαν Σωματείο αφού κάναμε διαλογική συζήτηση και καταγράψαμε τα αποτελέσματα, διαπιστώσαμε ότι σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων μας δεν θα επιδοτηθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι άσχετα με τα όσα είχατε υποσχεθεί και άσχετα με τον τίτλο της δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» αυτό ειδικά στην Κεφαλονιά για τον κλάδο μας δεν συνέβη ούτε στο 5%.
Σας καλούμε λοιπόν, όπως προχωρήσετε άμεσα σε κάποιες διορθωτικές δράσεις και ενέργειες, που αν και εφόσον πραγματοποιηθούν ίσως μπορέσουν και βελτιώσουν κατά κάποιο τρόπο την υπάρχουσα κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, σας καλούμε να εντάξετε το υπόλοιπο ποσό των 16.000.000 ευρώ στην συγκεκριμένη δράση και όχι φυσικά σε κάποια νέα δράση. Μια νέα δράση θα είναι αρκετά χρονοβόρα, αβέβαιη και στην οποία αρκετοί επιχειρηματίες δεν θα μπορέσουν να υποβάλουν πρόταση λόγω του απαγορευτικού κόστους, αφού το 95% του κλάδου μας δεν λειτουργεί για έξι περίπου μήνες. Επιπλέον, προτείνουμε να μειωθεί το πόσο της ενίσχυσης, έτσι ώστε να καταφέρουν να το λάβουν όσο γίνεται περισσότεροι. Θα πρέπει επίσης, να λάβετε σοβαρά κατά νου το γεγονός ότι η συνολική διανομή των 30.000.000 ευρώ θα πρέπει να γίνει ισομερώς ή τουλάχιστον με σωστή αναλογία ανά Νομό της Περιφέρειας και όχι να επαναληφθεί το γεγονός της απορρόφησης του 50% σχεδόν μόνο από την Κέρκυρα.
Σας καλούμε έστω και τώρα, όπως ανταποκριθείτε άμεσα στα δίκαια αιτήματα μας, διότι ο κλάδος μας παρά τις υποσχέσεις που λαμβάνει από όλους τους διοικούντες δυστυχώς κατάντησε ο φτωχός συγγενής της οικονομίας. Είναι στο χέρι σας και στην διακριτική σας ευχέρεια, πολύ σύντομα να έχουμε θετικές εξελίξεις και αποτελέσματα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα οποία θα βοηθήσουν στην παραμονή λειτουργίας των επιχειρήσεων και όχι στον οικονομικό μαρασμό του κλάδου μας.

Γεράσιμος Νικ. Σιμωτάς
Πρόεδρος Σωματείου

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ «Ο ΑΡΚΕΙΣΙΟΣ»
ΠΡΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Υ/Ο: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed