Η επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στην Κεφαλονιά, το υπόμνημα του Σταύρου Τραυλού και οι τουριστικές επιχειρήσεις

Την υφυπουργό Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη συνοδευόμενη από τον βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κο Παναγή Καππάτο υποδέχτηκαν στο κτήριο της ΠΕ Κεφαλονιάς η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός.
Η Υφυπουργός άκουσε προσεκτικά σε διαδοχικές συσκέψεις τόσο τους δημάρχους του νησιού, όσο και τους προέδρους των φορέων του Τουρισμού και του Επιμελητήριου. Στις συσκέψεις επίσης συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής ανάπτυξης κ. Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Μηλιώτης καθώς και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κος Δημήτρης Σπανός, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Νίκος Κουρκουμέλης και η κα Μαρίνα Βεργωτή, μέλος της τουριστικής επιτροπής. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη οι τοπικοί φορείς είχαν ξανά τη δυνατότητα να ενημερωθούν αλλά και να κάνουν γνωστά θέματα του Τουρισμού στην ηγεσία του Υπουργείου, πράγμα που όπως οι ίδιοι σχολίασαν, δεν είχε ξανασυμβεί. Η Υφυπουργός που γνώριζε πολύ καλά όλα τα τοπικά προβλήματα ενημέρωσε διεξοδικά τους συνομιλητές της τόσο για την πορεία του Τουρισμού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, όσο και για το συνολικό σχέδιο του Υπουργείου.
Σχετικά με την τουριστική προβολή, αποδέχτηκε αίτημα των φορέων να γίνει ειδική μέριμνα για τα νησιά που χτυπήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία του Ιανού. Πολύ σημαντική ήταν η εξαγγελία για δύο νέα προγράμματα ΕΣΠΑ του Υπουργείου που στοχεύουν στην οικονομική βοήθεια επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία. Το πρώτο πρόγραμμα αφορά της επιχειρήσεις εστίασης και το δεύτερο τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης στην εισήγηση του τόνισε ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη πρέπει να βαδίσουν στην κατεύθυνση του ποιοτικού και όχι του μαζικού Τουρισμού. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα συμβάλουν εναλλακτικές μορφές Τουρισμού όπως ο καταδυτικός, ο αθλητικός, ο γαστρονομικός, το δίκτυο μονοπατιών που προωθούν οι Δήμοι, το δίκτυο τουριστικών αγκυροβόλιων καθώς και η πολύ σημαντική ανάδειξη της Κεφαλονιάς σαν Γεωπάρκο της Unesco που σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί από το φορέα διαχείρισης του Αίνου με τη βοήθεια της ΠΕ Κεφαλονιας και Ιθάκης. Επίσης Αντιπεριφερειάρχης και με τη ιδιότητα του σαν μηχανικός παρέδωσε υπόμνημα στην υφυπουργό, σχετικό με την δυνατότητα δόμησης τουριστικών μονάδων σε γήπεδα εκτός ορίων οικισμού, όπου ζητείται να γίνει αποδεκτός ο πρόσφατος νόμος για την εκτός σχεδίου δόμηση όπου η αρτιότητα, υπό προϋποθέσεις, παραμένει στα 4 στρέμματα.

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed