Δράση προς το Γηροκομείο Αργοστολίου από την ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Tο κοινωνικό φαινόμενο που συνίσταται στην αδυναμία προσέγγισης και επικοινωνίας ανάμεσα σε άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές γενεές και καλείται αλλιώς ως χάσμα, για την ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης δεν υφίσταται.
Πιστοί στο καθήκον και στο όραμά που επιβάλλει την παρουσία μας δίπλα σε κάθε ηλικιακή ομάδα και πλάι σε κάθε άτομο, ανεξαρτήτως κοινωνικού προφίλ και ηλικίας, βρέθηκαμε για δεύτερη φορά κοντά στους ανθρώπους του Δημοτικού Γηροκομείου Κεφαλονιάς, εξασφαλίζοντας το Πασχαλινό τους τραπέζι. Με μεγάλη χαρά, πρόθεση για συνδρομή, υπηρετώντας την ιδέα της αλληλεγγύης και με δεδομένη την αγάπη για τις προηγούμενες γενιές που μας μεγάλωσαν λέγοντάς μας παραμύθια, το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να υλοποιήσουμε τη δράση, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το Πάσχα του 2020 και για εμάς αποτελεί πλέον θεσμό, ορμώμενοι από την αγάπη που πήραμε κατά την πρώτη μας παρουσία δίπλα τους.
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Α.Ζαπάντη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, που σε όλα τα χρόνια της θητείας της έχει γίνει μητέρα μικρότερων, συνομήλικων αλλά και μεγαλύτερων ανθρώπων που ζουν υπό την αιγίδα του Οίκου Ευγηρίας. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλο το προσωπικό του Γηροκομείου, που κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη που προέκυψε στα πλαίσια αυτής μας της δράσης, αλλά πάνω από όλα για την προσοχή και τη φροντίδα που προσφέρουν καθημερινά στους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους, κάνοντάς τους να αισθάνονται πως έχουν δικό τους σπίτι και στο πλάι τους, τη δική τους οικογένεια. Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά την κ. Σ.Βουτυράκου, Υπ. Βουλευτή ΝΔ, Β’ Πειραιά, για την ευγενή χειρονομία της προς όλους τους ανθρώπους του Γηροκομείου, την έμπρακτη στήριξή της, προς την ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης και την άψογη συνεργασία καθώς και όλους μας τους χορηγούς, που με εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μας και πρόθεση στήριξης κάθε έργου μας, στάθηκαν δίπλα μας όπως πάντα, προκειμένου να υλοποιηθεί και αυτός μας ο στόχος, ξεπερνώντας για ακόμα μία φορά κάθε προσδοκία και πιο συγκεκριμένα τους Κ.Θοδωρή, Κ.Α.Σ.Γεράσιμο, Κ.Π.Γεράσιμο, Κ.Α.Γεράσιμο, Κ.Παρίση, Κ.Αλέξανδρο, Κ.Γεράσιμο, Γ.Αντρέα, Κ.Θάνο, Κ.Δήμο και τα Σφαγεία Σταμούλη.
Κλείνοντας οφείλουμε ένα ακόμα ευχαριστώ, ίσως το μεγαλύτερο, προς τους ίδιους τους φιλοξενούμενους του Γηροκομείου που είχαν πρόθεση να μας αγκαλιάσουν και πάλι σαν πραγματικά παιδιά και εγγόνια τους και ήταν έτοιμοι να μας πουν ακόμα ένα παραμύθι όπως τότε, αν δεν υπήρχαν τα αυξημένα μέτρα προστασίας που επέβαλε ο κορονοϊός και όφειλαν να τηρηθούν ευλαβικά. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την υπόσχεση, όλα αυτά να μπορέσουμε να τα ξαναζήσουμε με ασφάλεια μετά το πέρας της πανδημίας, καθώς αυτός ο θεσμός θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Σε αυτήν την ΟΝΝΕΔ άλλωστε αρέσουν πολύ τα παραμύθια και είναι πολύ περήφανη που δεν ξέρει να λέει κανένα! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ! ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!

ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed