Στείλωσε τα πόδια στον Θεόφιλο Μιχαλάτο ο Παρίσης και πέντε Σύμβουλοί του αναφορικά με το Εμπορικό Λιμάνι, έκπληξη η στάση του Διονύση Λυκούδη

Τελείωσε πριν από λίγο ένα από τα πιο σημαντικά Δημοτικά Συμβούλια Αργοστολίου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και αφορούσε την χωροθέτηση του νέο Εμπορικού Λιμανιού της πόλης και οι εκπλήξεις που προέκυψαν ήταν πολλές.
Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου, μαζί με τα… στηρίγματά της από άλλες παρατάξεις, μέσω του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Διονύση Μινέτου, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι το Εμπορικό Λιμάνι θα πρέπει να μείνει μέσα στον κόλπο του Αργοστολίου και συγκεκριμένα στο Δράπανο. Ωστόσο, αυτό το υποστήριξε χωρίς να έχει έστω γνωμοδότηση από τέσσερις μεγάλες Κοινότητες που ουσιαστικά πρέπει να έχουν άποψη. Διλινάτα, Φαρακλάτα, Φάρσα και Δαυγάτα θίγονται ανεπανόρθωτα από αυτή την άποψη, διότι ο δρόμος του Κουτάβου, όπως ειπώθηκε από αρκετούς θα γίνει η τωρινή Εθνική Οδός Πατρών Πύργου με πλήθος φορτηγών και εν γένει μεγάλων οχημάτων να συσσωρεύονται από τον κόμβο Βαλλιανάτου έως τα φανάρια του Μύλου του Πετρία. Συμμάχους στην πρότασή της αυτή η Δημοτική Αρχή βρήκε την παράταξη του Αλέξανδρου Παντελειού, τους τέσσερις αλλαξοπισθέντες (Ματιάτο, Βανδώρο, Γαβριελάτο και Πεφάνη), αλλά και δύο συμβούλους της παράταξης του Αλέξανδρου Παρίση. Ο Διονύσης Λυκούδης και ο Νίκος Μενάγιας στάθηκαν συμπαραστάτες του Θεόφιλου Μιχαλάτου προκαλώντας ένα ακόμη ρήγμα στην παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».
Αντίθετα, αντιστάθηκε με σθένος ο επικεφαλής, Αλέξανδρος Παρίσης και ακόμη πέντε σύμβουλοι (Παπαδάτος, Κωνσταντάκης, Ανουσάκης, Γ. Λυκούδης και Πολλάτος) θεωρώντας τον κόλπο του Αργοστολίου καρδιά και ψυχή της πόλης και αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής της ανάπτυξης. Χαρακτήρισαν ως ψευτοδίλημμα και εκβιασμό το Αργοστόλι ή Δράπανο και ζήτησαν πριν παρθεί ακόμη καμία απόφαση το αρμόδιο Υπουργείο να στείλει ειδικούς (Λιμενολόγους, Συγκοινωνιολόγους, Περιβαλλοντολόγους) για να εκτιμήσουν την κατάσταση. Οι έξι αυτοί σύμβουλοι πιστεύουν ότι το Εμπορικό Λιμάνι πρέπει να φύγει από τον κόλπο του Αργοστολίου και να αναζητηθεί νέο μέρος για να φτιαχτεί, θεωρώντας ότι είναι σπουδαιότερο στην πρωτεύουσα του νησιού να έχουν τον πρώτο λόγο τα κρουαζιερόπλοια, τα σκάφη αναψυχής και τα γιοτ. Ο Αλέξανδρος Παρίσης και υπόλοιποι πέντε υποστήριξαν με σθένος ότι πρέπει να σπάσει το κακώς νοούμενο κεκτημένο πολλών ετών σχετικά με το Εμπορικό Λιμάνι μέσα στο Αργοστόλι. Ο Γεράσιμος Φόρτες τόνισε τον κίνδυνο που υπάρχει να γίνει το Λιμάνι στο Δράπανο και ζήτησε αναβολή της συζήτησης για να επανεξεταστεί καλύτερα το θέμα, ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγόρησε ανοικτά την Δημοτική Αρχή, αλλά και τον Διονύση Λυκούδη ότι εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα συγκεκριμένου επαγγελματία της Κεφαλονιάς. Μπορεί να πέρασε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, ωστόσο παραμένει μετέωρο ακόμη το που θα φτιαχτεί το νέο Εμπορικό Λιμάνι του νησιού μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed