Άγριος εσωκομματικός πόλεμος για τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου, ούτε να βλέπει τον Βαγγέλη Κεκκάτο δεν θέλει ο Βουλευτής μας

Τέτοιος εσωκομματικός πόλεμος, σχεδόν ανήμερα του Πάσχα, δεν έχει προηγούμενο στην Κεφαλονιά. Η Νέα Δημοκρατία σχεδόν διαλύεται και ο λόγος είναι η θέση του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Αργοστολίου, καθώς και αυτή του αναπληρωτή του.
Πριν από δέκα σχεδόν ημέρες θεωρούνταν σίγουρο ότι είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση και ο πρώην Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς και από τα μεγαλύτερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νησί μας, ο Βαγγέλης Κεκκάτος, θα ήταν ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου, αφού απέμεναν μόνο τα τυπικά της υπόθεσης. Ωστόσο, ο Βουλευτής του νησιού μας, Παναγής Καππάτος, δεν σταμάτησε να εξαπολύει μύδρους κατά του κ. Κεκκάτου σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια και κατάφερε ενός της Μεγάλης Εβδομάδας να μπλοκάρει αυτόν τον διορισμό. Ήταν από την αρχή γνωστή αυτή η αντίθεσή του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Κεκκάτου, αλλά ότι θα ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο αυτή η εσωτερική κόντρα δεν το φανταζόταν κανένας. Κατά παράδοση ο Βουλευτής του Νομού έχει τον πρώτο λόγο αναφορικά με το όνομα του διοικητή του Νοσοκομείου, ωστόσο κανένας στο παρελθόν (είτε ΠΑΣΟΚ είτε Ν.Δ. είτε ΣΥΡΙΖΑ) δεν έφτασε αυτόν τον πόλεμο στα ύψη, με μερικούς που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα να κάνουν λόγο ακόμη και για «βρώμικο» πόλεμο.
Αν κάποιος εμβαθύνει στην υπόθεση, θα διαπιστώσει ότι η κόντρα του Παναγή Καππάτου με τον Βαγγέλη Κεκκάτο κρατάει από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν είχε περάσει από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου ο κ. Κεκκάτος, με τους Βουλευτές τότε της Νέας Δημοκρατίας (2004-2007 Αλιβιζάτος και 2007-2009 Παρίσης) να μην έχουν θέμα μαζί του είτε υπηρετούσε στο Αργοστόλι είτε στο Μαντζαβινάτειο. Τότε όμως υπήρξε τρομερό θέμα μεταξύ του κ. Κεκκάτου και του αδελφού του νυν Βουλευτή, που υπηρετούσε ως καρδιολόγος στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα ο γιατρός να παραιτηθεί από τη θέση του. Από τότε προέκυψε κάτι σαν οικογενειακή βεντέτα μεταξύ των δύο οικογενειών. Ένας λόγος ακόμη αυτού του πολέμου είναι ότι ο κ. Κεκκάτος αποτελεί επιλογή του Αλέξανδρου Παρίση και δεν θέλει με τίποτε ο Βουλευτής μας να τον… καπελώσει πολιτικά ο πρώην Δήμαρχος Κεφαλονιάς. Αυτό που κρύβεται όμως κάτω από το χαλί και θα εμφανιστεί το προσεχές διάστημα είναι ο Παναγής Καππάτος ελπίζει στην επανεκλογή του από την βοήθεια του Δημάρχου Αργοστολίου, Θεόφιλου Μιχαλάτου, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να τον στηρίξει. Εδώ να σημειώσουμε ότι ούτε ο κ. Μιχαλάτος επιθυμεί τον Βαγγέλη Κεκκάτο ως διοικητή του Νοσοκομείου, οπότε όλοι μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για αυτά που συμβαίνουν πασχαλιάτικα στο νησί μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed