Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, με λίγο κόσμο, αλλά και με αυστηρά υγειονομικά μέτρα τελέστηκε σήμερα στα Θέματα το πανηγύρι της Νέας Τρίτης

Ένα διαφορετικό πανηγύρι τελέστηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Θεμάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημητρίου, αφού η πανδημία στέρησε από τους περισσότερους την παρουσία τους εκεί.
Τα υγειονομικά μέτρα ήταν πολύ αυστηρά, αφού όλοι οι πιστοί φορούσαν την μάσκα τους και κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις. Διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, που για… «τον φόβο των Ιουδαίων», επιστρατεύθηκε ο ίδιος ο Αστυνομικός Διευθυντής, Ιωάννης Μπούμης. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας «όλοι οι πιστοί πειθάρχησαν, όλα κύλησαν ομαλά». Φέτος δεν έγινε η καθιερωμένη μεγάλη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, ούτε υπήρχε η Φιλαρμονική της Σάμης που παραδοσιακά την συνοδεύει κάθε χρονιά. Η εικόνα έκανε μια μικρή περιστροφή γύρω από την εκκλησία και κατέληξε στην κύρια είσοδο του Ναού, όπου εψάλη δέηση και ευλογήθηκε η αρτοκλασία. Ακόμη και το κέρασμα δεν υπήρχε φέτος και φυσικά ούτε λόγος για το παραδοσιακό τραπέζι. Ας ελπίσουμε ότι όλα του χρόνου θα γυρίσουν στην κανονικότητά τους και η Ιερά Μονή Θεμάτων θα ζήσει τις στιγμές που όλοι έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Χρόνια πολλά στους Πυλαρινούς, χρόνια πολλά σε όλους τους Κεφαλλονίτες και μη που φέτος δεν είχαν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Παναγία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed