Η δράση της Ν.Ε. του ΤΕΕ κατά την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας

Η ΝΕ Επιτροπή του ΤΕΕ Κεφαλληνίας Ιθάκης, εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά! Ευκαιρίας δοθείσης, σας ενημερώνουμε και για τη δράση του ΤΕΕ την Μ.Εβδομάδα, η οποία παρά τον κατανυκτικό χαρακτήρα των ημερών ήταν πλούσια.
Τη Μ. Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο παρουσία της Προέδρου της NE TEE Αγγελικής Κοκκολιάδη και του Γραμματέα Κυριάκου Κεκάτου Η θεματολογία της συνάντησης περιέλαβε κατά κύριο λόγο το ζήτημα της Υπηρεσίας Δόμησης και τους τρόπους υποβοήθησής της, προκειμένου να επιλυθεί κατά το δυνατό το πρόβλημα έκδοσης οικοδομικών αδειών. Από τη συζήτηση διαφάνηκε ότι πιθανόν να υπάρξει μία προσωρινή επίλυση του προβλήματος, με γνώμονα την πρόταση που έκανε η Ν.Ε ΤΕΕ με το έγγραφό της προς όλους τους αρμοδίους, τον Μάρτιο. Ήδη, από τον Μάρτιο είχε πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τα μέλη μηχανικούς της Ν.Ε ΤΕΕ για το εν λόγω θέμα καρπός της οποίας ήταν το ανωτέρω έγγραφο με την πρόταση ης Νομαρχιακή Επιτροπής. Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή και παρουσία του ΤΕΕ, στα τεχνικά θέματα που αφορούν στο σχεδιασμό του Δήμου, με θετική ανταπόκριση κατ’αρχάς από τους δύο εκπροσώπους της Ν.Ε ΤΕΕ.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση από το τοπικό ΤΕΕ, με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Επιτροπής διά της Προέδρου της, στην συνεδρίαση του Δ.Σ που εκτάκτως πραγματοποιήθηκε την Μ. Τετάρτη, με αποκλειστικό θέμα τη χωροθέτηση του εμπορικού λιμένα Αργοστολίου. Εκεί εκφράστηκε μία σαφής και τεκμηριωμένη τεχνική άποψη από την Ν.Ε. Τέλος, συμμετείχε και στην συνάντηση που οργάνωσε με τηλεδιάσκεψη η ΠΙΝ με αποκλειστικό θέμα τους δασικούς χάρτες και προσκεκλημένο τον υφυπουργό περιβάλλοντος κύριο Αμυρά, εξέθεσε τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών και στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιήσει και συνάντηση με τον κ.υπουργό για το ίδιο θέμα.

Εκ της Ν.Ε. του ΤΕΕ Κεφαλληνίας-Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed