Ο απόλυτος ευτελισμός της ημέρας μνήμης των νεκρών της Εθνικής Αντίστασης, τρεις και ο… κούκος στην σημερινή επιμνημόσυνη δέηση

Ήταν η χειρότερη τελετή που έχει γίνει ποτέ στα χρονικά της συγκεκριμένης ημέρας. Τρεις και ο… κούκος παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τους νεκρούς της Εθνικής Αντίστασης, αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό.
Η σημερινή επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων ήταν ένας ευτελισμός προς το πρόσωπο των νεκρών. Ευτυχώς που βρέθηκε εκεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου, Νικόλας Βαλλιανάτος και έσωσε κάπως τα προσχήματα. Εκεί ήταν και ο ταλαιπωρημένος από την υγεία του, Κώστας Παπαδάτος, μέλος του Συλλόγου Εθνικής Αντίστασης Κεφαλονιάς. Από εκεί και πέρα το… χάος. Οι δύο εκπρόσωποι από την Αστυνομία και το Λιμενικό έσωσαν κάπως τα προσχήματα, χωρίς να κατατεθεί εκ μέρους τους στεφάνι. Ο μόνος δικαιολογημένος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, που ήταν στο κρεβάτι με 39 πυρετό. Την επιμνημόσυνη δέηση έκανε ο π. Σπυρίδων Πετεινάτος. Νωρίτερα είχε γίνει η Δοξολογία στον εορτάζοντα Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στα Φάρσα παρουσία του Βουλευτή μας, Παναγή Καππάτου. Πέρα από τα παραπάνω, υπήρξε και καταγγελία από τον Κώστα Παπαδάτο ότι άγνωστοι έκλεψαν τη σημαία της Εθνικής Αντίστασης από το μνημείο. Άντε και εις… ανώτερα σε όλους τους πατριώτες που κόπτονται για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed