Άλλαξαν οι αποδόσεις στη Γαλλία, στο χέρι της Λιλ ο τίτλος

Στην αρχή της σεζόν, η Παρί Σεν Ζερμέν φάνταζε ως ανίκητη στη Γαλλία. Με επτά πρωταθλήματα τα τελευταία οκτώ χρόνια, έδειχνε να μην έχει αντίπαλο. Οι στοιχηματικές την προσέφεραν σε πολύ χαμηλές αποδόσεις στα μακροχρόνια στοιχήματα (ακόμα και κάτω του 1.10), όμως τα πράγματα μόνο τόσο απλά δεν εξελίχθηκαν. Με δύο αγωνιστικές για το φινάλε, Λιλ και Παρί Σεν Ζερμέν διεκδικούν το στέμμα, όμως πλέον οι Λιλουά είναι το μεγάλο φαβορί, έπειτα από την απώλεια βαθμών των Παριζιάνων στο ματς με τη Ρεν.

Η Παρί έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη σερί χρονιά, χάνοντας κατά κράτος από τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ομως παρά την ευρωπαϊκή πορεία, για τον εγχώριο τίτλο τα πράγματα δεν είναι στο χέρι της. Και το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερο για τους Παριζιάνους. Αν το κατακτήσουν θα πιάσουν τη Σεντ Ετιέν στην κορυφή της λίστας των πρωταθλητών, με δέκα κατακτήσεις, θα μπορέσουν λοιπόν να γίνουν η δεύτερη ομάδα στη χώρα που θα ράψει ένα χρυσό αστέρι πάνω από το έβλημά της. Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο ήταν το φαβορί των στοιχηματικών, ακόμα και αν βρισκόταν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όμως η ήττα από τη Ρεν άλλαξε τα δεδομένα και πλέον η Παρί, τρεις πόντους πίσω από την αντίπαλό της, περιορίζεται σε χαρακτήρα αουτσάιντερ. 

Κι όλα αυτά επειδή η Λιλ, μια ομάδα που στις αρχές τις σεζόν λίγοι θεωρούσαν ότι μπορεί να μπει σφήνα ακόμα και στις θέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε θριαμβικά από την έδρα της ορκισμένης της αντιπάλου, της Λανς. Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο της Πρωτάθλημα, με εκείνη τη φοβερή ομάδα του Αζάρ, του Ζερβινιό, του Καμπάιγ, του Σο και του Ραμί, η Λιλ έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στην κορυφή και πια είναι το απόλυτο φαβορί, αφού έχει την πολυτέλεια να κάνει και μία ισοπαλία στα δύο ματς που απομένουν.

Όλα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η Λιλ έχει μπροστά της Σεντ Ετιέν (εντός έδρας) και Ανζέ (εκτός) και της αρκούν τέσσερις βαθμοί ώστε να πάρει τον τίτλο, ασχέτως των αποτελεσμάτων της Παρί. Οσο για τους Παριζιάνους, περιμένουν μια ήττα των Λιλουά, ενώ πρέπει και εκείνοι να μαζέψουν έξι βαθμούς κόντρα σε Ρεμς (εντός έδρας ) και Μπρεστ (εκτός).

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed