Βολές Αλεξάκη κατά της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Το Τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς – Ιθάκης, του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε πρόσφατη ανακοίνωση του εμμένει με πρωτοφανή τρόπο στο θέμα της λειτουργίας ορισμένων τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξαπολύοντας βολές και εναντίον της παράταξης μας, ως συνυπεύθυνης για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Εθνομουσικολογίας Ληξουρίου.
Είναι μάλιστα τέτοια η ζέση τους για το θέμα, που αναφέρουν το έτερο τμήμα που λειτουργεί στην Λευκάδα, απλά ως “τμήμα της Λευκάδας”. Πρόκειται κύριοι, για το τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης Λευκάδας. Τόσο σοβαρή είναι η έρευνα σας που δεν συγκρατείται ούτε τα τμήματα που εσείς δημιουργήσατε στα άλλα νησιά, παρά κόπτεστε ανέξοδα, ρηχά και επικοινωνιακά μόνον για το τμήμα Εθνομουσικολογίας που λειτουργεί στο Ληξούρι. Ξεχνώντας προφανώς ότι το Τμήμα Ήχου και Μουσικών Οργάνων Ληξουρίου, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ εξαιτίας της πολιτικής προχειρότητας, ασυνέπειας και πελατειακού συστήματος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ιδρύοντας ταυτόχρονα, για ψηφοθηρικούς λόγους, τμήματα ΑΕΙ χωρίς το απαιτούμενο ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό. Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών, είναι ο ευτελισμός του θεσμού της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη χώρα μας, την στιγμή που ορισμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κάνουν αλματώδη βήματα, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος και κύρος έναντι άλλων παγκόσμιου φήμης ακαδημαϊκών οργανισμών.
Ανακοινώσεις εσωτερικής κατανάλωσης εν ολίγοις, που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν, παρά μόνο παραπληροφόρηση και διασπορά ψευδών στοιχείων. Η παράταξη μας προέβη σε έρευνα του ζητήματος, τα στοιχεία της οποίας παραθέσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωση μας για το μέλλον των τμημάτων αυτών. Όμως κατά την προσφιλή σας συνήθεια, δεν αναλύετε τα γεγονότα, διότι υπάρχουν αλήθειες που δεν σας βολεύει να αποκαλύψετε. Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» πάντα ερευνά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες των Ιόνιων Νησιών και το συγκεκριμένο θέμα, απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν πολλοί φοιτητές και οι οικογένειες τους που αναμένουν απαντήσεις από υπεύθυνα χείλη. Προφανώς δεν είστε εσείς αυτοί που θα τις δώσουν, μιας και μοναδικός σκοπός σας είναι να διασπείρετε ανακρίβειες. Εάν οι εμμονές σας δεν σας επιτρέπουν να είστε χρήσιμοι, προσπαθήστε να είστε τουλάχιστον ακριβείς, παραμερίζοντας έστω για λίγο την υστεροβουλία και την πολιτική εκμετάλλευση κοινωνικά ευαίσθητων θεμάτων.

Αλέξανδρος Αλεξάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed