Παναγής Καππάτος: «Στήριξη και άμεση αποζημίωση στους παραγωγούς και επαγγελματίες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση στην Κεφαλονιά»

Μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση και τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις οινοπαραγωγικές, ελαιοπαραγωγικές και αγροτικές περιοχές της Κεφαλονιάς, επισκέφθηκα την περιοχή των Ομαλών όπου είδα την κατάσταση και συνομίλησα με παραγωγούς ρομπόλας.
Με τον Διευθυντή του Συνεταιρισμού κ. Μπαζίγο συζητήσαμε τα προβλήματα που το εν λόγω φαινόμενο επέφερε και τις δυνατές λύσεις ώστε οι παραγωγοί μας και οι επαγγελματίες που συνδέονται με αυτούς να αποζημιωθούν. Χθες και σήμερα είχα επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Συνομίλησα μαζί τους για το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί. Συζητήσαμε την αποζημίωση τόσο των άμεσα πληττόμενων παραγωγών όσο και των έμμεσα πληττόμενων επιχειρήσεων, εκείνων δηλαδή που εξαρτώνται από τους παραγωγούς. Επιβεβαιώσαμε, τέλος, πως η Κυβέρνηση εργάζεται για την ενίσχυση των άμεσα, αλλά και των έμμεσα πληττόμενων επαγγελματιών, καθώς η αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων ξεκινά από τους παραγωγούς, αλλά αφορά και άλλους επαγγελματίες του τόπου μας. Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται η καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ. Η δυναμική της παραγωγής των νησιών μας είναι ισχυρή αφού αποτελεί δραστηριότητα με εξαγωγικά χαρακτηριστικά. Με αυτή τη δραστηριότητα να έχει ανάγκη ο τόπος μας, είμαι βέβαιος ότι η δυσκολία που προέκυψε, με τις κατάλληλες ενέργειες, θα αντιμετωπιστεί.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed