Εισροή υδάτων και βύθιση Ι/Φ σκάφους 23 ν.μ. δυτικά της Κεφαλονιάς, διάσωση του επιβαίνοντά του από άνδρες του Λιμεναρχείου Αργοστολίου

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για εισροή υδάτων στο ιστιοφόρο σκάφος ”PANACEA OF SOUTHAMPTON” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα στη θαλάσσια περιοχή 23 ν.μ. δυτικά της ν. Κεφαλληνίας.
Στην περιοχή μετέβησαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο επιβαίνων του σκάφους αρχικά επιβιβάστηκε σε σωστική σχεδία και στη συνέχεια εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο και μετεπιβιβάστηκε σε αυτό, καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε από το παραπλέον πλοίο και με συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Κεφαλονιά όπου αποβιβάστηκε με ασφάλεια και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας. Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος βυθίστηκε ολοσχερώς.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed