Πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης για δενδροφυτεύσεις και αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος μετά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού»

Τις δύσκολες ημέρες της πανδημίας, που επισφράγισε με δραματικό τρόπο στο νησί μας η σαρωτική επέλαση του κυκλώνα «Ιανού», οι νέοι μας, με αλληλέγγυα διάθεση, υπηρετώντας το κοινό όραμα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς, δεν έπαψαν να ενεργούν και να συνεισφέρουν στον τόπο και στους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο.
Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συσπειρώνοντας όσους έχουν πραγματική διάθεση για ουσιαστικό έργο και προσβλέποντας πάντα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, αλλά και στον εξωραϊσμό της περιοχής μας, απέδειξε και αποδεικνύει ότι όλοι μαζί μπορούμε και μπορούμε ακόμη και σε εκείνες τις περιπτώσεις, που οι μηχανισμοί των τοπικών αρχών ενδεχομένως ολιγωρούν. Μεταξύ των γενικότερων κινητοποιήσεων και προσπαθειών μας, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προστασία, αποτελούν κυρίαρχο μέλημά μας και ως εκ τούτου, στα άμεσα σχέδιά μας, πλην των παράκτιων καθαρισμών, είναι και η πραγματοποίηση δεντροφυτεύσεων κάνοντας την αρχή από την περιοχή του Μύλου του Πετριά που σάρωσε ο κυκλώνας «Ιανός», με γνώμονα όχι μόνο των εξωραϊσμό του τοπίου, αλλά και την αποκατάσταση του φυσικού οικοσυστήματος και με κριτήριο την ασφάλεια και προστασία από δασικές πυρκαγιές, εξαιτίας των εναπομεινάντων ξερών φυτών και δέντρων που καθιστούν το χώρο, πεδίο ανάφλεξης.
Η Διεύθυνση Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με ιδιαίτερη προθυμία στο κάλεσμά μας για συνδρομή στο εν λόγω εγχείρημα, έκαστος στον τομέα αρμοδιότητάς του. Εκκρεμεί η κινητοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, την οποία ενημερώσαμε την 22η Απριλίου 2021 μέσω σχετικού διαβήματος για την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης, προς αποφυγήν των ελλοχεύοντων κινδύνων και αιτηθήκαμε να προβεί στις ενέργειες που άπτονται των αρμοδιοτήτων της, ολοκληρώνοντας αμελλητί τον καθαρισμό του ευρύτερου χώρου του Μύλου του Πετριά, για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της δράσης μας. Η ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης μόνιμα στις επάλξεις, πάντα σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και μεριμνώντας a priori για το καλό του τόπου μας, ανυπομονεί για την ολοκλήρωση και αυτής της, της πρωτοβουλίας. Με την υπόσχεση ότι δεν θα σταματήσουμε να προσπαθούμε, να διεκδικούμε και να εργαζόμαστε σκληρά για τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης στο νησί μας αλλά και την βεβαιότητα ότι ενωμένοι παραμένουμε ισχυρότεροι και δημιουργικότεροι, μαζί με όλους εσάς, «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ»! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Νικηφόρος Κουλουμπής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed