Εξαπατήθηκε ο Δήμαρχος Αργοστολίου και στη συνέχεια εξαπάτησε το Δ.Σ. από την «μαϊμού» εισήγηση για την χρηματοδότηση των Βεργώτειων;

Το περασμένο Σάββατο διεξήχθηκαν με σχετική επιτυχία το διεθνές μίτινγκ Στίβου Βεργώτεια στο Αργοστόλι, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά και τις συνθήκες πανδημίας που ζούμε στο νησί μας και στη χώρα μας.
Ωστόσο, από την επόμενη κιόλας ημέρας άρχισαν οι αντιδράσεις για τον τρόπο διεξαγωγής, αλλά και για την χρηματοδότηση που προέκυψε προς τους διοργανωτές, κυρίως από τον Δήμο Αργοστολίου, αλλά και την Περιφέρεια και την ΠΕΔΙΝ. Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, μερικές ώρες μόλις πριν ξεκινήσουν οι αγώνες, ήρθε εισήγηση από τον Δήμαρχο, στηριγμένη σε πρόταση της Γυμναστικής Εταιρίας Κεφαλονιάς, όπου ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ζητούσε να ψηφιστεί από τους Δημοτικούς Συμβούλους η χρηματοδότηση 6.000 ευρώ για τα Βεργώτεια. Στην εισήγηση αναφερόταν καθαρά ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες θα μεταδιδόταν από την ΕΡΤ σε πανελλήνια μετάδοση (ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ) προκειμένου το νησί μας να προβληθεί πανελλαδικά και να έχουν την ευκαιρία όλοι οι Έλληνες, μέσα από τα Βεργώτεια, να γνωρίσουν την Κεφαλονιά. Τίποτε όμως δεν έγινε από όλα αυτά και η ΕΡΤ όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στο νησί μας, αλλά δεν αφιέρωσε ούτε 20 δευτερόλεπτα στους αγώνες μέσα από τις αθλητικές της εκπομπές ή από τα δελτία Ειδήσεων.
Από το γεγονός αυτό προκύπτει ένα σοβαρό θέμα το οποίο είναι χωρισμένο σε δύο ερωτήματα τα οποία υποβάλλουμε προς τον Δήμαρχο Αργοστολίου.
-Αναφορικά με την πολιτική χρειά υπήρξε εξαπάτηση του Δημάρχου, που με τη σειρά του (ίσως χωρίς να το θέλει) εξαπάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο, που ψήφισε να δοθούν από τον Δήμο Αργοστολίου 6000 ευρώ για την διεξαγωγή των αγώνων;
-Αναφορικά με την νομική χρειά μπορεί ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής (Θεόφιλος Μιχαλάτος) να δώσει εντολή πληρωμής και στην συνέχεια να υπογράψει ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου το ένταλμα των 6000 ευρώ;

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα πήγαν περίπατο
Πέρα από το κομμάτι που αναλύσαμε παραπάνω, υπάρχει και ένα άλλο θέμα που μάλλον πέρασε στα ψιλά, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε. Αναφερόμαστε στα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω του covid 19. Πλην των αθλητών, των κριτών, των προπονητών και λίγων διαπιστευμένων δημοσιογράφων απαγορευόταν να βρίσκεται κόσμος στις εξέδρες του ΔΑΚ. Όμως, παρά την παρουσία πλέον των 200 ατόμων στο γήπεδο οι αγώνες έγιναν κανονικά χωρίς να κρατούνται οι ανάλογες αποστάσεις, ενώ κυκλοφορούσε και αρκετός κόσμος χωρίς μάσκα. Επίσης, εύλογο είναι το ερώτημα που προκύπτει: πως μοιράστηκαν προσκλήσεις σε κόσμο για να παραβρεθεί στο γήπεδο, από την ώρα που επίσημα οι αγώνες θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών. Ποιος ή ποιοι μοίρασαν αυτές τις προσκλήσεις, με κίνδυνο την διασπορά του covid 19 στην κοινότητα; Να τονίσουμε εδώ ότι ήταν παρούσα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και αθλητές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υ.Γ. Πέρα από τις 6.000 ευρώ που εξασφαλίστηκαν (;) από τον Δήμο Αργοστολίου θα Βεργώτεια χρηματοδοτήθαν με 10.000 ευρώ από την Περιφέρεια, με 5.000 από την ΠΕΔΙΝ και με 4.000 ευρώ από το Ίδρυμα Βεργωτή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Επιχορήγηση της «Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας».

Η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας όπου έχει έδρα στο Δήμο μας, υπέβαλλε το υπ. αριθ. 7268/23-04-2021 αίτημα προκειμένου να της δοθεί επιχορήγηση από το Δήμο Αργοστολίου για το έτος 2021 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων & Κοινοτήτων) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα βάσει του άρθρου 38 του Ν.4257/2014 (ΦΕΚ 93 Α΄/14-04-2014).Το ύψος της αιτηθείσας επιχορήγησης ανέρχεται στο ποσό των 6.000,00€.
Η επιχορήγηση θα καλύψει δαπάνες για το διεθνές μίτινγκ στίβου «Βεργώτεια 2021» όπου το ανωτέρω Αθλητικό Σωματείο σε συνεργασία με τον Δήμο μας διοργανώνει για 6η χρονιά, το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής».
Οι αγώνες στίβου «Βεργώτεια» ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1960 και διεξάγονταν μέχρι το 1981 στην Κεφαλονιά. Αναβίωσαν το 2015 από τη Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας (ΓΕΚ) και τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ.
Από το 2019 οι αγώνες έχουν αναβαθμιστεί σε Διεθνές Μίτινγκ και έχουν ενταχθεί στο Επίσημο Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Αυτή η αναβάθμιση καθιστά τα Βεργώτεια τη μοναδική Διεθνή Συνάντηση στίβου στα Ιόνια Νησιά.
Τα Βεργώτεια είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας ανοιχτού στίβου που θα γίνει στη χώρα μας για το 2021 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και δίνουν τη δυνατότητα στην κοινωνία της Κεφαλονιάς να παρακολουθήσει από κοντά αθλητές υψηλών επιδόσεων και στους αθλητές και στις αθλήτριες της ΓΕΚ την ευκαιρία να αναμετρηθούν μαζί τους. Παράλληλα συμβάλλουν στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη των νέων της Κεφαλλονιάς και στην προβολή του νησιού μας. Στα Βεργώτεια 2021 θα συμμετέχουν σπουδαία ονόματα του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού, που θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μεταξύ άλλων θα αγωνιστούν οι πρωταθλητές Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου.

Η αίτηση συνοδεύεται και από :

1. Καταστατικό
2. Πρακτικό Δ.Σ.
3. Απόσπασμα πρακτικού
4. Πρόγραμμα ετήσιας δράσης
5. Προϋπολογισμός έτους 2021
6. Φορολογική ενημερότητα
7. Ασφαλιστική ενημερότητα

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed