Η αναβάθμιση των προβολέων ενός οχήματος

Ανεξάρτητα από το αν οδηγείτε το βράδυ ή αν κινείστε στη βροχή, την ομίχλη ή το χιόνι, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός οχήματος είναι τα φώτα του.Οι προβολείς ειδικά είναι ένα κρίσιμο μέρος για τη διατήρηση της ασφάλειας των οδηγών στο δρόμο

Η αναβάθμιση των προβολέων ενός οχήματος είναι μία από τις λιγότερο πολύπλοκες εργασίες υποστήριξης που μπορούν να διεκπεραιώσουν οι οδηγοί. Είναι επίσης εξαιρετικά μέτρια. 

Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθίστανται οι λαμπτήρες των προβολέων; 

Σε περίπτωση που ένας από τους λαμπτήρες των προβολέων σας έχει φθαρεί, θα πρέπει να αναζητήσετε αμέσως ένα ζευγάρι ανταλλακτικών. Ο συνηθισμένος προβολέας οχήματος μπορεί να διαρκέσει 500 έως 1.000 ώρες, ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να το αλλάξουν αυτό. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι λαμπτήρες προβολέων είναι επαρκώς ικανοί να διαρκέσουν πάνω και πέρα από 30.000 ώρες. 

Εύρεση της σωστής λάμπας για το αυτοκίνητό σας

Ομοίως με τους οικιακούς λαμπτήρες, οι λαμπτήρες αυτοκινήτων έχουν επίσης διάφορους τύπους εξαρτημάτων και καθένας από αυτούς έχει τον δικό του κωδικό.Μπορείτε να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο του οχήματος για να μάθετε τις προδιαγραφές των λαμπτήρων του αυτοκινήτου σας ή μπορείτε να ρωτήσετε τον αντιπρόσωπο ή τον κατασκευαστή.

Εικόνα μέσω AUTODOC.gr

Οδηγίες για την αλλαγή των προβολέων:

Όταν όλα είναι έτοιμα, τα παλαιότερα οχήματα είναι πιο απλά στην αλλαγή των λαμπτήρων, σε αντίθεση με τα πιο πρόσφατα μοντέλα. Αυτό γίνεται με την αιτιολογία ότι έχουν περισσότερο χώρο στο χώρο του κινητήρα και λιγότερο μπερδεμένες μονάδες προβολέων. 

Σε ένα απλό όχημα, η αλλαγή μερικών λαμπτήρων προβολέων διαρκεί πέντε λεπτά. Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι να μην έρχεσαι ποτέ σε επαφή με τη γυάλινη συσκευασία του λαμπτήρα με τα επικαλυπτόμενα δάχτυλα. 

Θα μπορούσα να αλλάξω μόνος μου τη λάμπα των προβολέων; 

Ευτυχώς, είναι πολύ απλό να αλλάξετε έναν προβολέα.Μπορούν να βγουν πίσω από το κάλυμμα του προβολέα, αποσυνδεδεμενοι από την καλωδίωση, και την αντικατέστησε με μια λειτουργική λάμπα. Ωστόσο, για να αλλάξετε έναν προβολέα, θα πρέπει αρχικά να αναγνωρίσετε το είδος του λαμπτήρα που χρειάζεστε. Το πρωταρχικό σημείο για να ρίξετε μια ματιά είναι το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη σας.

Εργαλεία που χρειάζεστε: 

Νέους λαμπτήρες – Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό είδος λαμπτήρα για το όχημά σας. 

Μαντηλάκια και χαρτομάντιλα για αλκοόλ 

Κατσαβίδι 

 

Βήμα προς βήμα οδηγίες για την αλλαγή:

 

Στάδιο 1: 

Εντοπίστε το στήριγμα των προβολέων 

 

Στάδιο 2: 

Αφαιρέστε τα καλώδια τροφοδοσίας 

 

Στάδιο 3:

Αφαιρέστε τον παλιό λαμπτήρα. 

 

Στάδιο 4: 

Καθαρίστε και τοποθετήστε το νέο λαμπτήρα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed