Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Ανοικτό το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αν οι συνθήκες το επιτρέψουν»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη μας παραχώρησε ο πρώην Περιφερειάρχης, Θόδωρος Γαλιατσάτος, τον οποίο βρήκαμε στο γραφείο του να ασχολείται με την δουλειά του, χωρίς να αφήνει όμως και την αντιπολίτευση στην περιφερειακή αρχή της κας Κράτσα.
Ο κ. Γαλιατσάτος μας έκανε μια μικρή αναφορά στο έργο του σχετικά με την παρουσία της ΑΝΑΣΑ τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και μέσα στην κοινωνία τονίζοντάς μας σε όλους τους τόνους ότι η νυν Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, αποδείχθηκε ανεπαρκής να διοικήσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τόνισε την ανικανότητά της να χειριστεί πολύ σοβαρά θέματα όπως αυτό του ΦΟΔΣΑ, αλλά και τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα. Επισήμανε το γεγονός ότι η κα Κράτσα κάνει πολιτική πάνω στις ράγες που άφησε η δική του παρουσία στο τιμόνι της Περιφέρειας, κατηγορώντας την ότι παρουσιάζει ως δικά της έργα αυτά που εντάχθηκαν και ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ήταν Περιφερειάρχης. Ο κ. Γαλιατσάτος, θέλοντας να πάει δύο χρόνια παρακάτω, προέβλεψε ότι η κα Κράτσα δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές του 2023, αφού «ήταν Περιφερειάρχης μιας χρήσης προκειμένου να αποτελέσει το εργαλείο εκείνο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για να περάσει αυτά που ήθελε στην Περιφέρεια». Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ θεωρεί σίγουρο ότι στις ερχόμενες εκλογές στην ΠΙΝ η Νέα Δημοκρατία θα βρει άλλο άτομο, κερκυραίο στην καταγωγή, για να το βάλει επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο.
Στη συνέχεια της συζήτησής μας δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τα δικά του πολιτικά σχέδια και αν θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του Περιφερειάρχη. Η απάντησή του ήταν πως «όλα είναι ανοικτά, αφού απέχουμε ακόμη δύο χρόνια από τις εκλογές. Θα αφουγκραστώ την κοινωνία και θα πράξω ανάλογα εκείνη την στιγμή», ήταν η απάντησή του. Ωστόσο, στη συνέχεια της κουβέντας μας πέταξε μια… βόμβα πάνω στο τραπέζι αναφορικά με τις Εθνικές Εκλογές, που τις βλέπει να έρχονται πολύ νωρίτερα από το τέλος της τετραετίας και μάλιστα διπλές λόγω του εκλογικού νόμου. «Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα προβάδισμα όπως λένε οι δημοσκοπήσεις, αλλά θεωρώ ότι η ψαλίδα θα αρχίσει να κλείνει μετά τον Σεπτέμβριο όταν οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τα… σπασμένα της πανδημίας. Ειδικά κιόλας αν ο τουρισμός μας δεν πάει τόσο καλά φέτος η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θα έχει σοβαρό πρόβλημα στα περισσότερα στρώματα της κοινωνίας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το κλίμα που επικρατεί στο νομό μας μέσα στο κυβερνών κόμμα, το οποίο φαίνεται ότι έχει διασπαστεί. Όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις για το αν θα πρέπει να εμπλακώ πολιτικά και να είμαι υποψήφιος Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα νησιά μας. Μπορεί η προτεραιότητά μου να είναι η Περιφέρεια, αλλά δεν θα έλεγα όχι σε μια υποψηφιότητα βουλευτική αν οι συνθήκες είναι τέτοιες που να μου το επιτρέπουν».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed