Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνάντηση με εκπροσώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου για τον Βουλευτή μας, Παναγή Καππάτο

Χθες επισκέφθηκα την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης στο Αργοστόλι. Με την αντιπυρική περίοδο να έχει ξεκινήσει, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πύραρχο κ. Κωνσταντίνο Ψαρρό, αξιωματικούς και εργαζόμενους.
Ενημερώθηκα για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμα, ώστε τα νησιά μας να είναι έτοιμα. Η υπηρεσία είναι επαρκώς στελεχωμένη σε προσωπικό και δεν υπάρχουν κενά. Η χώρα μας φέτος διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο εναέριων μέσων των τελευταίων ετών, με την προσθήκη δέκα ελικοπτέρων βαρέως τύπου και πυροσβεστικού αεροπλάνου χωρητικότητας 12 τόνων νερού. Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη το 2020 αποκτήσαμε δύο νέα πυροσβεστικά κλιμάκια (Έρυσσος και Ελειός-Πρόννοι). Σε αυτή την επιτυχία το 2021 προστίθενται δυο νέα πυροσβεστικά υδροπλάνα που θα μπορούν να προσγειωθούν και στο αεροδρόμιο, τα οποία θα καλύπτουν και τον τομέα των νησιών μας από την Πελοπόννησο.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μαζί με την Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, την Πολιτική Προστασία και τις άξιες Εθελοντικές Ομάδες Δασοπροστασίας που έχει ο τόπος μας, θα αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες ακόμα μιας αντιπυρικής περιόδου. Οι πολίτες της Κεφαλονιάς και Ιθάκης στεκόμαστε στο πλευρό τους και είμαστε ευγνώμονες για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον των νησιών μας. Χθες συναντήθηκα επίσης με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Αργοστολίου κ. Γεώργιο Κασσιανό και τον Αντιπρόεδρο κ. Αναστάσιο Πανταζάτο, οι οποίοι με ενημέρωσαν για τις θέσεις του συλλόγου σχετικά με το Σχέδιο Νόμου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ‘‘ΆΡΓΟΣ’’» που αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στη Βουλή.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed