Ιούνιος ποίησης και τέχνης στο Art Studio Est-La Chambre

Με την ευρύτερη επανέναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων ο Κώστας Ευαγγελάτος επέστρεψε στο Art Studio EST-La Chambre στην Αθήνα, μετά την επιτυχημένη εκθεσιακή παρουσίαση των γλυπτών βιομορφικών έργων του στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη του Αργοστολίου.
Στην Αθηναική καλλιτεχνική του έδρα συνάντησε σε κοκτέιλ τους συνεργάτες του και ήδη προετοιμάζουν το θερινό πρόγραμμα τους για τα καθιερωμένα ART WEEKENDS, στην Πρατίνου 87, πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη, με υπεύθυνο τον καλλιτέχνη Ντάνυ Μαρτζώκα, στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με τα δεδομένα της πανδημίας.
Πρόσφατα ο Κώστας Ευαγγελάτος είχε λάβει μέρος με θεωρητικό κείμενο και έργο του – Σωματογραφία / BODYGRAPHIC στις εκδηλώσεις για την Α’ Διεθνή Πολιτιστική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σεράγεβο της Βοσνίας, στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, του φορέα SARAJEVO WINTER και συμμετείχε δε τηλεδιάσκεψη την καταληκτήρια ημέρα των πολιτιστικών δρωμένων στο Σεράγεβο. Στο λογοτεχνικό πεδίο επίσης κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις «Άνω Τελεία» η ποιητική συλλογή του με τίτλο «Εγκάρσια ρήματα», Ποιήματα 1975-2020, Αθήνα 2021.
Η Άννα Κελεσίδου, λογοτέχνης, καθηγήτρια φιλοσοφίας αναφέρει: “Αν η ποίηση, εκτός των άλλων, είναι ο περιστεριώνας των λέξεων απ’ όπου οι ποιητές αντλούν για να στεγάσουν τον κόσμο τους, δεν θα δίσταζα να πω ότι η καρτερικά απαισιόδοξη φιλοσοφική ποίηση του Κώστα Ευαγγελάτου λέγει χωρίς υποχρεωτικά να κρύβει σημαίνοντας πρώτιστα το όνομα της αγάπης στο πρώτο επίπεδο, με παράπλευρα εκείνα της ηδονής, του ονείρου, των ταξιδιών… Το δεύτερο στοιχείο, που ανιχνεύεται κυρίως στα σύντομα ποιήματα τοπίων είναι η φανέρωση του ζωγραφικού τάλαντου, της ικανότητας της φωτογράφησης- στην κυριολεξία του όρου, της γραφής, όπου όμως ο ίδιος ο ποιητής ζωγράφος «ανάβει με το αίμα του το σύμπαν”.
ΚΑΛΟ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΙΟΥΝΙΟ

ART STUDIO EST-LA CHAMBRE, ΠΡΑΤΙΝΟΥ 87, 116 34 ΑΘΗΝΑ
www.rodopicollection.blogspot.com

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed