Στον… αέρα οι παραλίες του Δήμου Αργοστολίου, χωρίς ναυαγοσώστες από χθες, ο Δήμος κινδυνεύει με μεγάλα πρόστιμα από το Λιμενικό και με ποινές φυλάκισης οι υπεύθυνοι

Για ακόμη μια φορά ο Δήμος Αργοστολίου φαίνεται ότι είναι ουραγός αναφορικά με την επάνδρωση των παραλιών της επικράτειάς του με ναυαγοσώστες. Ενώ ο νόμος λέει ότι από χθες, 1η Ιουνίου, έπρεπε να δουλεύουν όλα στην εντέλεια, στο Αργοστόλι μάλλον οι διαδικασίες προχωρούν «τα ζώα μου αργά».
Ο Δήμος Ληξουρίου και φέτος, φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων, προχώρησε στις δημοπρασίες, βρήκε τα χρήματα και από χθες οι παραλίες του λειτουργούν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού οι ναυαγοσώστες είναι στις θέσεις τους προκειμένου να καλύψουν ότι πρόβλημα παρουσιαστεί, αν παρουσιαστεί, με τους λουόμενους συμπολίτες μας, αλλά και τους λιγοστούς, μέχρι στιγμής, επισκέπτες. Σε αντίθεση με το Ληξούρι, οι αρμόδιες Υπηρεσίες και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του Αργοστολίου μάλλον τους πήρε… ο ύπνος. Αποκλειστικά υπεύθυνη για να γίνουν οι δημοπρασίες και να βρεθεί το κονδύλι για τους ναυαγοσώστες είναι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου, που και φέτος έμεινε πολύ πίσω. Σύμφωνα με στέλεχος του Δήμου, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα στην αρχή της διαδικασίας, αφού δεν μπορούσαν να βρεθούν μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου τα 470.000 ευρώ περίπου που απαιτούνταν για την κάλυψη των ναυαγοσωστών μέχρι τα τέλη της σεζόν. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης, είχε να ασχοληθεί με πιο σοβαρά πράγματα από το να προχωρήσει το θέμα έτσι ώστε το Αργοστόλι να ήταν έτοιμο την 1η Ιουνίου.
Από εδώ και πέρα όμως τι γίνεται; Οι πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε από τον Δήμο είναι ότι το ποσό των 470.000 ευρώ τελικά βρέθηκε και η Οικονομική Υπηρεσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαδικασίες των δημοπρασιών, προκειμένου να βρεθούν οι ανάδοχοι για να αναλάβουν εργασία. Πότε θα γίνει αυτό; Κανένας δεν ξέρει την ακριβή ημερομηνία και αν λάβουμε υπόψη μας τα όσα έγιναν πέρσι, ίσως να περάσει ο Ιούνιος και ακόμη ο Δήμος να μην είναι έτοιμος. Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Δύο πράγματα είναι τα πλέον σοβαρά. Το ένα έχει να κάνει με την ασφάλεια των λουόμενων, αφού αν προκύψει περιστατικό δεν θα υπάρχει άνθρωπος στην παραλία για βοήθεια. Το δεύτερο έχει να κάνει με τα πρόστιμα που αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να κατακλύζουν τον Δήμο Αργοστολίου από το Λιμενικό. Μπορεί να δοθεί σιωπηρή παράταση μιας εβδομάδας, ωστόσο από την ερχόμενη Τρίτη το σίγουρο είναι ότι οι άνδρες του Λιμενικού θα βγουν στις παραλίες του Δήμου και όπου διαπιστώνουν παράβαση θα βεβαιώνουν και το αντίστοιχο πρόστιμο. Ενδεχομένως ο Σπύρος Σαμούρης και η Οικονομική Υπηρεσία έπρεπε να κινήσουν νωρίτερα τις διαδικασίες για να μην φτάσουμε στο τωρινό αποτέλεσμα.
Υ.Γ. Ας ελπίσουμε να μην παρουσιαστεί περιστατικό σε καμία παραλία αυτές τις ημέρες, διότι αν συμβεί κάτι άνθρωποι του Δήμου θα κινδυνεύσουν ακόμη και με φυλάκιση σύμφωνα με τον νόμο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed