Δυο Γάλλοι φαβορί για την Χρυσή Μπάλα

Βρισκόμαστε στα μισά του 2021, όμως σαφώς στην πιο σημαντική περίοδο όσον αφορά τον νικητή της Χρυσής Μπάλας. Παραδοσιακά τα τρόπαια του Μαΐου (Τσάμπιονς Λιγκ και Πρωτάθημα) παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, ενώ σε χρονιά μεγάλων διοργανώσεων, όπως η φετινή, η πορεία στο Euro (ή του χρόνου στο Μουντιάλ) είναι σαφώς ιδιαίτερα σημαντική. 

Αυτό αντικατοπτοπτρίζεται και στις αποδόσεις, όπως παρουσιάζονται στην εκπομπή για το στοίχημα της Kingbet, αφού φαβορί των στοιχηματικών για τη Χρυσή Μπάλα είναι το ίδιο πρόσωπο με τον παίκτη που προμοτάρεται ως ο πιθανότερος να βγει MVP του Euro 2021, καθώς και να πάρει το Χρυσό Παπούτσι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο λόγος ασφαλώς για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Παρότι η ομάδα του, η Παρί Σεν Ζερμέν, αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έχασε τον τίτλο στη Γαλλία από τη «Σταχτοπούτα» Λιλ, ο 22χρονος επιθετικός έχει κάνει ένα εξαιρετικό 2021 ατομικά και θα ηγηθεί της Γαλλίας στο Euro 2021. Αν μάλιστα την οδηγήσει στον τίτλο, μπορεί να πείσει την επιτροπή του France Football και να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης που κατακτά τη Χρυσή Μπάλα αγωνιζόμενος στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο πρώτος ήταν ο Ζαν-Πιερ Παπέν, της Μαρσέιγ, το 1991.

Δεύτερο φαβορί, χωρίς μεγάλη απόσταση, είναι ο συμπαίκτης του στην Εθνική Γαλλίας, ο Ν’Γκολό Καντέ. Ο ακούραστος χαφ ήταν τα πνευμόνια της Τσέλσι στην πορεία προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέτοιου είδους βραβεία σπανίως επιβραβεύουν παίκτες χωρίς ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό. Ο τελευταίος αμυντικός που πήρε τη Χρυσή Μπάλα ήταν ο Φάμπιο Καναβάρο το 2006, ενώ στη θέση του Καντέ, του κεντρικού χαφ με περισσότερο ανασταλτικό ρόλο, πάνε κοντά τριάντα χρόνια από το 1996 και τη βράβευση του Ματίας Ζάμερ.

Πιο κάτω βρίσκουμε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έσπασε τα κοντέρ σκοραρίσματος για δεύτερη σερί σεζόν (και πιθανότατα αν η Χρυσή Μπάλα του 2020 δεν είχε ματαιωθεί θα είχε κερδίσει το περσινό βραβείο), αλλά και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που θα ήταν το ξεκάθαρο φαβορί εφόσον η Μάντσεστερ Σίτι είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Οσο για τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τους ανθρώπους που έχουν μονοπωλήσει το βραβείο με έντεκα στις τελευταίες δώδεκα ψηφοφορίες, βρίσκονται επίσης στην πρώτη εξάδα των αποδόσεων.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed