Έχει τα μούτρα και μιλάει ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης, μάλλον κανένας δεν τον συμβούλευσε από τον Δήμο ότι «κανένας δεν έχασε ποτέ από την σιωπή»

Ο Ιούνιος διανύει την 7η του μέρα σήμερα και αύριο θα μπούμε στην 8η, ωστόσο ο μεγάλος όγκος των παραλιών του Δήμου Αργοστολίου δεν έχει ναυαγοσωστική κάλυψη και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος, Σπύρος Σαμούρης, βγήκε με ανακοίνωσή του πριν από λίγο για να μας πει… μπούρδες.
Το ρεπορτάζ που κάναμε την περασμένη εβδομάδα ήταν από τα πλήρη που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο ο Αντιδήμαρχος, για δικούς τους λόγους, απάντησε ατυχέστατα στο ρεπορτάζ μας, αντί να ζητήσει συγνώμη, να βάλει το κεφάλι κάτω και να δει τι θα κάνει προκειμένου οι παραλίες να γίνουν ασφαλείς για δημότες και επισκέπτες. Ο κ. Αντιδήμαρχος αναφέρει ότι η διαδικασία για την εξασφάλιση άμεσης κάλυψης της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας ξεκίνησε από τις Υπηρεσίες του Δήμου στις 8 Απριλίου του 2021. Στις 8 Απριλίου και δεν ντρέπεται να το λέει δημόσια, όταν ήδη από τον Απρίλιο οι περισσότεροι δημότες αρχίζουν να πηγαίνουν ήδη στις παραλίες. Στις 8 Απριλίου, όταν ξέρει ότι η όλη διδικασία μπορεί να κρατήσει από 3 έως 5 μήνες ανάλογα με τα εμπόδια που θα προκύψουν. Ο κ. Σαμούρης έχει την δικαιολογία ότι τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο ήταν πολύ απασχολημένος, αφού έπρεπε να βάλει το κοτετσόσυρμα στον Κούταβο ή να μουντίσει το πεζοδρόμιο ψηφοφόρων του.
Στη συγκεκριμένη στιγμή, για να απαντήσουμε στο θλιβερό δελτίο Τύπου του κ. Σαμούρη θα του απευθύνουμε μόνο τρία ερωτήματα και θα επανέλθουμε, αφού ο Αντιδήμαρχος άνοιξε δίαυλο… επικοινωνίας.
1. Νοιώθει περήφανος ο κ. Σαμούρης που μας ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα των προσφορών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού ορίστηκε για τις 4 Ιουνίου; Τέσσερις ημέρες αργότερα δηλαδή από την επίσημη έναρξη της σεζόν με τους ναυαγοσώστες στις θέσεις τους.
2. Αν όλα πάνε καλά, μετά την παράταση που εξασφαλίστηκε, οι παραλίες θα είναι όλες επανδρωμένες (εδώ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά) τουλάχιστον σε ένα μήνα από σήμερα. Όλο αυτό το διάστημα ποιος είναι υπεύθυνος για «οποιαδήποτε ατυχές περιστατικό», όπως αναφέρει ο κ. Σαμούρης. Με λίγα λόγια ποιος θα μπει φυλακή, ο ίδιος ή θα πουν «η κακιά στιγμή» για τον ή την άτυχη;
3. Ποιοι είναι οι ιδιαίτεροι και αντικειμενικοί λόγοι για τους οποίος κάνει λόγο ο νόμος σε περίπτωση κατάτμησης έργου του Δημοσίου; Μακρύς και Πλατύς Γυαλός, Άβυθος, Άμμες, Άη Χέλης από τη μία πλευρά. Σκάλα, Πόρος, Λουρδάς και άλλες παραλίες από την άλλη. Ηλεκτρονικός διαγωνισμός από τη μία πλευρά, απευθείας ανάθεση από την άλλη.

Υ.Γ.: Η σύγκριση του κ. Σαμούρη με «κανονικούς» Αντιδημάρχους είναι ατυχής και πρέπει κατά την γνώμη μας να αποφεύγεται καθώς τα μεγέθη είναι εντελώς διαφορετικά.
Υ.Γ. 2: Πως το είχε πει εκείνο το ωραίο ο σοβαρός κατά τα άλλα Γιώργος Τσιλιμιδός (καμία σχέση με την περίπτωση Σαμούρη) περί 1500 ευρώ και Σαμούρη.
Υ.Γ. 3: Θα περάσουμε πολύ ευχάριστο καλοκαίρι αρκεί να το θελήσει ο κ. Σαμούρης…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed