Δήμος Σάμης: Εθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 14 Ιουνίου

Αιμοδοσία- Πράξη αγάπης για το συνάνθρωπο! «Να είσαι εκεί για τον Άλλο. Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη ζωή». Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποι μας χρειάζονται αίμα για να επιβιώσουν.
Το αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο και οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Τον τελευταίο χρόνο παρατηρήθηκε στη χώρα μας μείωση της καθιερωμένης προσφοράς αιμοδοσίας λόγω της πανδημίας COVID-19, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρειάζεται να μεταγγιστούν.
Για τους λόγους αυτούς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας (14/06) ο Δήμος Σάμης σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν σε εθελοντική αιμοδοσία την Δευτέρα 14 Ιουνίου στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, από τις 08.30 πμ έως τις 13.30 πμ.
Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 11 Ιουνίου στα παρακάτω τηλέφωνα:
2674360512 & 2674360515
Μπορείτε να δώσετε αίμα εάν:
Είστε από 18-65 ετών
Εάν έχετε σωματικό βάρος πάνω από 50 κιλά
Δεν έχετε λάβει κάποιο αντιβιοτικό τις τελευταίες 7 μέρες και δεν έχετε συμπτώματα λοίμωξης, ακόμη και αν πρόκειται για απλό κρυολόγημα
Δεν έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (όπως καρδιοπάθεια, κακοήθεια, ηπατίτιδα, επιληψία, κ.α.)
Δεν έχετε υποβληθεί σε κάποιο μεγάλο χειρουργείο τους τελευταίους έξι μήνες
Επιλέξτε να δώσετε αίμα μια μέρα που θα είστε ξεκούραστοι και θα έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
Συμπληρώστε με ακρίβεια το ερωτηματολόγιο που θα σας δοθεί, απαντήστε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που θα σας υποβληθούν και συζητήστε ελεύθερα με το εξειδικευμένο προσωπικό της αιμοδοσίας για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που σας απασχολεί
Εάν για ιατρικούς λόγους δεν μπορείτε προσωρινά να δώσετε αίμα, ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού και ξαναπροσπαθήστε!
Εάν για ιατρικούς λόγους δεν πρέπει να ξαναδώσετε αίμα, βοηθήστε το έργο της Αιμοδοσίας παροτρύνοντας συγγενείς και φίλους!
Ειδικές οδηγίες για πριν και μετά την αιμοδοσία:
Πριν αιμοδοτήσετε να έχετε φάει ένα ελαφρύ πρωινό (αν πρόκειται για πρωινή αιμοδοσία) ή ένα ελαφρύ γεύμα 2 ώρες πριν (αν πρόκειται για μεσημεριανή αιμοδοσία)
Πριν και μετά την αιμοδοσία να πίνετε πολλά υγρά που δεν περιέχουν αλκοόλ.

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Σάμης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed