Περιβαλλοντική εκδήλωση στο Βαθύ για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas βρίσκεται στην Ιθάκη και σας προσκαλεί σε περιβαλλοντική εκδήλωση στην πλατεία στο Βαθύ, Τρίτη 8 Ιουνίου και ώρα 18:00.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απευθύνει μήνυμα ο Δήμαρχος, κος Διονύσης Γερ. Στανίτσας, ο Γιώργος Λίλας της Odyssey Outdoor Activities, καθώς και εκπρόσωπος της Healthy Seas, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τη σημαντική περιβαλλοντική δράση που θα εκτυλιχθεί στο νησί την ακόλουθη εβδομάδα με τη συμμετοχή ομάδας 40 ατόμων, οι περισσότεροι εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ τους 20 δύτες.
Με την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, η Healthy Seas και συνεργαζόμενοι φορείς, θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν τον εξοπλισμό και τα κλουβιά εγκαταλελειμμένης ιχθυοκαλλιέργειας που από το 2012 ρυπαίνουν το ακρωτήριο της Μακριάς Πούντας προκαλώντας καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την υποστήριξη του Δήμου Ιθάκης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Χορηγοί είναι η Hyundai Motor ενώ πολύτιμος υποστηρικτής είναι η Kefalonia Fisheries. Άλλοι συνεργάτες της δράσης είναι η Εναλεία και η Αquatic Dive Center.
Σήμερα, 8 Ιούνίου, η ομάδα της Ηealthy Seas θα υποδεχτεί τους κατοίκους του νησιού για να τους ενημερώσει επίσης για την αλιεία φάντασμα, ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι θάλασσες του πλανήτη. Θα προσφέρονται ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά και νέους, όπως καλλιτεχνικές κατασκευές και τελευταίας τεχνολογίας εικονική πραγματικότητα.
Η Healthy Seas ξεκίνησε το 2013 από την Ολλανδία και πλέον δραστηριοποιείται σε 7 χώρες της Ευρώπης (στην Ελλάδα από το 2015), τη Νέα Ζηλανδία και την Αίγυπτο. Σκοπός της είναι η απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις θάλασσες, ειδικότερα τα δίχτυα αλιείας και η ανακύκλωσή τους σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.
Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Ιούλιο η Healthy Seas είχε διεξάγει υποβρύχιους καθαρισμούς διάρκειας 5 ημερών στο ναυάγιο του Περσέα αλλά και σε άλλα σημεία γύρω από την Κεφαλονιά, που είχαν ως αποτέλεσμα την ανάκτηση συνολικά 500 κιλών χαμένων αλιευτικών εργαλείων από τη θάλασσα.
Όσοι εκπρόσωποι του Τύπου παρευρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν απευθείας με τους διοργανωτές και να καλύψουν από κοντά τη δράση καθαρισμού που θα διεξαχθεί το επόμενο διάστημα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed