Οδηγός προώθησης ιστοσελίδων σε 4 απλά βήματα

Στις μέρες μας είναι ασφαλές να πούμε ότι όλες σχεδόν οι επιχειρήσεις έχουν ένα καλά σχεδιασμένο site, το οποίο και προσπαθούν να κάνουν όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς τους επισκέπτες. Είναι όμως αυτό αρκετό για να μπορέσουμε να πούμε ότι ένα site είναι επιτυχημένο, ότι δηλαδή έχει αρκετά μεγάλο traffic και αποφέρει σημαντικά κέρδη στον ιδιοκτήτη του; Σίγουρα όχι. Με απλά λόγια, ένα site στο οποίο δεν έχει γίνει κάποια προώθηση ιστοσελίδων είναι σε πολύ δυσχερή θέση.

Η προώθηση ιστοσελίδας στην ουσία φροντίζει ώστε όσοι ενδιαφέρονται για το site – και κατά επέκταση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που περιέχονται σε αυτό – όχι μόνο να μπορούν να το βρουν πολύ εύκολα, αλλά και να το προτιμούν από παρόμοια sites. Η προώθηση ιστοσελίδων SEO είναι και η μέθοδος που φέρνει τα μεγαλύτερα και καλύτερα αποτελέσματα. Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή.

Τι είναι το SEO ιστοσελίδων;

Η προώθηση SEO αφορά κυρίως τις μηχανές αναζήτησης, πράγμα λογικό αφού τα αρχικά SEO σημαίνουν Search Engine Optimization ή Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης στα Ελληνικά. Στην ουσία το SEO εξασφαλίζει ότι η ιστοσελίδα σας θα βγαίνει σε όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζητήσεων σχετικών με το site σας. Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό; Γιατί με πολύ απλά λόγια, όσο μεγαλύτερη είναι η κατάταξη μίας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων, τόσο μεγαλύτερο είναι και το traffic της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη προώθηση ιστοσελίδων στο Google και άλλες μηχανές αναζήτησης έρχεται στο site σας το λεγόμενο organic traffic. Αυτό σημαίνει ότι επισκέπτες που ψάχνουν για κάτι σχετικό με το site σας φθάνουν σε αυτό με τρόπο φυσικό και όχι μέσω κάποιας διαφήμισης, οπότε και αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να κάνουν κάποια αγορά ή όποια άλλη ενέργεια επιθυμείτε να κάνουν οι επισκέπτες στο site σας.

Τι κάνουν οι ειδικοί για να προωθήσουν το site σας;

Το SEO προώθηση ιστοσελίδων είναι μία αρκετά πολύπλοκη διαδικασία η οποία αν γίνει λάθος μπορεί απλά να καταστρέψει την ιστοσελίδα σας, γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ειδικούς όπως η προώθηση ιστοσελίδων – SEO Dominator. Σε πολύ γενικές γραμμές η SEO προώθηση γίνεται με τα παρακάτω 4 βήματα.

Βήμα 1: Μελέτη του site σας:

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ένας SEO expert είναι να μελετήσει διεξοδικά το site σας έτσι ώστε να καταλάβει τη τρέχουσα κατάσταση του αλλά και τους τομείς στους οποίους πρέπει να βελτιωθεί. Κάποια από τα πράγματα που θα αναλυθούν είναι η δομή του site, η ταχύτητα φορτώματος των σελίδων του, η συμβατότητα του με διάφορα μεγέθη οθονών και συσκευές και το περιεχόμενο του.

Βήμα 2: Μελέτη του ανταγωνισμού:

Στη συνέχεια ο ειδικός στη προώθηση website θα αναλάβει να μελετήσει τα site των ανταγωνιστών σας και άλλων «παικτών της αγοράς» για να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα για τον γενικότερο σχεδιασμό της στρατηγικής του.

Βήμα 3: Οργάνωση στρατηγικής:

Σε αυτή τη βάση ο ειδικός του SEO θα αναλάβει να δημιουργήσει ένα πλάνο SEO ειδικά προσαρμοσμένο στο site σας και την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση σας. Εννοείται ότι το εν λόγω σχέδιο θα προκύψει με βάση τα δεδομένα από τις προηγούμενες φάσεις.

Βήμα 4: Εφαρμογή της στρατηγικής:

Σε αυτή τη φάση ο σχεδιασμός θα πάρει σάρκα και οστά. Πρόκειται για μία περίπλοκη διαδικασία που θα λάβει χώρα τόσο μέσα στο ίδιο το site όσο και πέρα από αυτό.

Προώθηση ιστοσελίδων – Τιμές

Το SEO είναι μία περίπλοκη διαδικασία που λαμβάνει χώρα σε βάθος χρόνου γι’ αυτό και η χρέωση της γίνεται με τον μήνα. Οι τιμές για τα πακέτα SEO κυμαίνονται από 200 Ευρώ το μήνα για τα απλά πακέτα και μπορούν να ξεπεράσουν τα 500 για τα πιο ολοκληρωμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία σημαντική επένδυση με μόνιμα αποτελέσματα, οπότε το όποιο κόστος θα έχει μεγάλη απόδοση στο μέλλον.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed