Επιστρέφει από σήμερα η μουσική στα καταστήματα εστίασης

Χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου τόσο στην εστίαση όσο και στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της εστίασης από σήμερα θα μπορούν να παίζουν μουσική για τους καθήμενους ενώ η κυκλοφορία των πολιτών παρατείνεται κατά μία ώρα, δηλαδή επιτρέπεται η έξοδος έως τη 1.30 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι τέλος Ιουνίου αφού από την 1η Ιουλίου καταργείται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο, οι συστάσεις των ειδικών για τήρηση των μέτρων στην εστίαση, είναι αυστηρές ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ ενώ σε δεύτερο έλεγχο εάν διαπιστωθούν εκ νέου παραβάσεις, τότε το μαγαζί θα αναστέλλει τη λειτουργία του για 15 ημέρες. Όλες οι αλλαγές από σήμερα:
– Ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα
– Θα επιτρέπεται μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο δηλαδή 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.
– Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.
– Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed