Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προγράμματα αγροτικής εστίας (ΛΑΕ)/ΟΠΕΚΑ 2021

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προγράμματα αγροτικής εστίας (ΛΑΕ)/ΟΠΕΚΑ 2021 στα ΚΕΠ Αργοστολίου με παράταση υποβολής έως και την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ & ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (6ήμερες διακοπές)
ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (τετραήμερες διακοπές)
ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (16 ημέρες διακοπές-απ΄ευθείας ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr από τους ίδιους τους δικαιούχους)
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:
1) Οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982
2) Οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31/12/2020
3) Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ
4) Οι υπάλληλοι ή /και συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ, εφόσον καταβάλουν τις προβλεπόμενες εισφορές, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.
5) Οι υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ, που μεταφέρθηκαν από τον ΟΓΑ, εγεγραμμένοι στο Μητρώο Δικαιούχων του ΛΑΕ, εφόσον καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές και παραμένουν υπάλληλοι ΕΦΚΑ, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ.
6) Συνταξιούχοι που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας μπορούν να συνοδεύονται, με την προϋπόθεση ότι ο συνοδός έχει δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής ως συνοδός. Οι αναφερόμενοι στην κατηγορία (6) εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται να συμμετάσχουν στα προγράμματα εκδρομών.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ όλων των ανωτέρω προσώπων στα προγράμματα, είναι να έχουν ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο δημιουργίας του αρχείου δικαιούχων.
Δικαιολογητικά :
Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός ΑΜΚΑ
Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
Γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή της απόφασης της υγειονομικής επιτροπής, στην περίπτωση συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Δεν απαιτείται η βεβαίωση πιστοποίησης αναπηρίας στις περιπτώσεις συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας-τετραπληγίας.
Λειτουργία των ΚΕΠ Δ. Αργοστολίου: Δευτέρα έως Παρασκευή, 7.30 π.μ – 3.00 μ.μ, αποκλειστικά με ραντεβού.
Πλατφόρμα Επισκέψεων ΚΕΠ: rantevou.kep.gov.gr
Tηλέφωνα και εμαιλ ΚΕΠ Δήμου Αργοστολίου:
ΚΕΠ 0428 Αργοστολίου: 26713-61000 – ΕΜΑΙΛ: d.argostoliou@kep.gov.gr
ΚΕΠ 0429 Λειβαθούς: 26713-61800 – EMAIΛ: d.leivathous@kep.gov.gr
ΚΕΠ 0550 Ελειού-Πρόννων: 26713-61630 – EMAIΛ: d.eleioupronon@kep.gov.gr
ΚΕΠ 0935 Ομαλών: 26710-86078 – EMAIΛ: k.omalon@kep.gov.gr

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed