Έφτασε το πρώτο, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, κρουαζιερόπλοιο στο νησί μας, το Costa Luminosa έφερε τους πρώτους 1200 «αιχμαλώτους» της πανδημίας

Λίγο μετά τις 09:00 σήμερα το πρωί έδεσε στο μπαστούνι του Αργοστολίου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής σεζόν. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια (Οκτώβριος 2019) που είχαμε να δούμε τέτοιο πλοίο στην Κεφαλονιά.
Το Costa Luminosa μεταφέρει 1200 άτομα, τα οποία όμως δεν θα έχουν την δυνατότητα να δουν την πρωτεύουσα του νησιού μας, αφού οι υγειονομικοί κανονισμοί επιβάλλουν οι επιβάτες που επιθυμούν να βγουν έξω να μπούνε κατευθείαν στα λεωφορεία για να τους μεταφέρουν σε Μελισσάνη και Δρογκαράτη. Οι 1200 αυτοί «αιχμάλωτοι» της πανδημίας δεν θα δουν το Αργοστόλι, δεν θα περπατήσουν στην πόλη, δεν θα ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ στο νησί μας, πέραν μιας εξαίρεσης. Μετά από ειδική άδεια και συνοδευόμενοι από δύο άτομα του πληρώματος, δύο ξεναγούς και έναν τουριστικό πράκτορα, μόλις 30 άτομα θα μεταφερθούν στο Μουσείο Κοσμετάτου και θα περπατήσουν για 100 περίπου μέτρα στο Λιθόστρωτο. Σε περίπτωση που κάποιος από τους επιβάτες ξεφύγει από το γκρουπ έστω και πέντε μέτρα, αυτόματα υπάρχει οδηγία να μην γυρίσει στο πλοίο και να μεταφερθεί αεροπορικώς στην πατρίδα του. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα φέτος για την κρουαζιέρα. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουμε ένα κρουαζιερόπλοιο την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη) όπου θα ακολουθούνται τα παραπάνω υγειονομικά πρωτόκολλα. Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέραμε και να ευχηθούμε του χρόνου να επιστρέψει η κανονικότητα.
Σημείωση: Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είναι εμβολιασμένα, ωστόσο χρειάζεται να υποβληθούν σε self test πριν αποβιβαστούν. Όπως self test έχουν κάνει οι οδηγοί των λεωφορείων, οι ξεναγοί και οι συνοδοί. Η μάσκα είναι απαραίτητη και δεν επιτρέπεται σε κανέναν (επιβάτες, οδηγούς, ξεναγούς, συνοδούς) να την βγάλει σε όλη την διαδικασία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed