Πλήρης ανακαίνιση και σημαντική αναβάθμιση των προαυλίων χώρων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στα Διλινάτα

Η Κοινότητα Διλινάτων είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πλήρη ανακαίνιση και αναβάθμιση των προαυλίων χώρων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Διλινάτων.
Ξεκινώντας η σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκε με μελέτη το έργο με τίτλο «Τοποθέτηση τάπητα προαύλιου χώρου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Διλινάτων», αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τον κεντρικό προαύλιο χώρο, εξασφαλίζοντας έτσι την σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Το μεγάλο πρόβλημα,όμως ,όπως όλοι γνωρίζουμε παρέμενε το επάνω προαύλιο (γήπεδο μπασκετ-βόλευ) που είχε μείνει κλειστό από το 2015 λόγω έντονης βροχόπτωσης που προκάλεσε πτώση του τοιχίου αντιστήριξης του πάνω οικοπέδου που ανήκει στην Εκκλησία. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας πήραμε την πρωτοβουλία να αναστηλωθεί ο τοίχος, αποδεικνύοντας ότι, όταν οι άνθρωποι που υπηρετούν τα κοινά έχουν τόλμη και πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς και συλλογικότητες, μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Για την αναστήλωση του τοίχου πήραν την ευθύνη ο Πρόεδρος Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος και τα μέλη Φωής Νίκος και Σπύρος Κουνάδης καθώς και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα μας:
-Toν Μητροπολίτη Κεφαλληνιας κ.κ. Δημήτριο και το εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την συναίνεσή τους
-Την Πρόεδρο Βασιλική Βρεττού και το ΔΣ του Σύλλογου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διλινάτων για την οικονομική στήριξη
-Τους συγχωριανούς μας Αντρέα και Φώτη Χαρίτο, Σίμο Λάσκαρη και Μάκη Κουνάδη για την πολύτιμη βοήθειά τους στην απομάκρυνση των φερτών υλικών και το πλύσιμο του προαυλίου.
Εν συνεχεία, ο συγχωριανός μας Γιάννης Τζωρτζάτος και μέλος του Λιμενικού Ταμείου πήρε την πρωτοβουλία, σε συνεργασία μαζί μας, να σοβατιστεί ο τοίχος (160μ.) και ανέλαβε εξ ολοκλήρου να βρει χρηματοδότηση με δωρεές από συγχωριανούς μας ώστε αυτό να καταστεί εφικτό. Οι συγχωριανοί μας και οι επιχειρήσεις που συνεισέφεραν σ’αυτό είναι οι εξής:
-Τζωρτζάτος Σπυράγγελος & ΣΙΑ ΕΕ
-Τζωρτζάτος Σπύρος & Υιός
-Κουνάδη Ευγγελία
-Τζωρτζάτος Ευάγγελος
-Κατσούρης Διονύσιος
-Τζωρτζάτος Μάρκος
-Φωής Τάκης
-Κουνάδης Γεράσιμος του Σπύρου
-Μπαλτσαβιάς Γεράσιμος του Σταύρου
-Σουπιωνάς Γιάννης
-Γασπαράτος Ευάγγελος
-Μαζαράκης Γεράσιμος του Νικολάου
-Τζωρτζάτος Γεράσιμος του Αριστάκη
-Κοσμάτος Σπύρος
Επίσης ευχαριστούμε τις εταιρείες:
-ΑΦΟΙ Π.ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ για την δωρεάν διάθεση της άμμου που χρησιμοποιήθηκε στις εργασίες
-Λασκαράτος GROUP για την συνεισφορά του στο βάψιμο του τερέν
– Επτανησιακή Συρματουργεία του κ.Ατσάρου για την δωρεάν τοποθέτηση της περίφραξης
-Το τερέν των γηπέδων βάφτηκε με ειδικά αστάρια και χρώματα για γήπεδα και αγωνιστικούς χώρους που πρόσφεραν ως δωρεά (37 δοχεία 12 lt μπογιά και 2 18lt αστάρια) οι συγχωριανοί μας Γιώργος Μπαλτσαβιάς του Μαρίνου και οι γιοί του Μαρίνος & Βαγγέλης τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Στην προσπάθεια αυτή παρών ήταν και ο Δήμος μας· να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο κ.Σαμούρη για την διάθεση φορτωτών, φορτηγών αλλά ακόμα και πλυστικών μηχανημάτων, την Πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ.Γαβριελάτου που επιχορήγησε το ποσό για την αγορά τσιμέντου, την πληρωμή για τις εργασίες βαψίματος του τερέν καθώς επίσης την πληρωμή για την αγορά της περίφραξης. Το όλο εγχείρημα διευκόλυνε η περίοδος της τηλεκπαίδευσης· επομένως προχωρήσαμε σε όλες αυτές τις εκτεταμένες εργασίες και παρεμβάσεις παραδίδοντας στα παιδιά μας μετά από την επιστροφή τους στα θρανία ένα πλήρως ανακαινισμένο και σύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον καθώς για εμάς το Σχολείο αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα αναγέννησης και πηγή ζωής για το χωριό μας.

Κοινότητα Διλινάτων

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed