Νεκρή περιοχή η Σκάλα, το στολίδι και η τουριστική ναυαρχίδα της Κεφαλονιάς βουλιάζει μέσα στην εγκατάλειψη και την μιζέρια

Μια βόλτα χθες στην περιοχή της Σκάλας μας έκανε να νοιώσουμε στο πετσί μας το γεγονός ότι η φετινή τουριστική περίοδος δεν έχει αρχίσει ακόμη στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και από ότι φαίνεται δεν αναμένεται να αρχίσει σύντομα.
Η τουριστική ναυαρχίδα της Κεφαλονιάς, η Σκάλα, μοιάζει με κρανίου τόπος, αφού τα πάντα είναι κλειστά, δεν κυκλοφορεί άνθρωπος και στον αέρα πλανάται η εγκατάλειψη και η μιζέρια. Τέτοια εποχή το 2019 ή ακόμη και πέρσι θα δυσκολευόσουν όχι μόνο να παρκάρεις, αλλά και να βρεις χώρο στην παραλία να απλώσεις την πετσέτα σου. Το φετινό είναι άνευ προηγουμένου για την περιοχή και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι έτοιμοι να πετάξουν τα… μυαλά τους. Τα ξενοδοχεία κλειστά, τα εστιατόρια κλειστά, τα καφέ κλειστά, τα καταστήματα δώρων κλειστά και ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν στο χωριό και ακόμη πιο ελάχιστοι απολαμβάνουν την παραλία. Πραγματικά σε κάνει να παθαίνεις κατάθλιψη αυτή η εικόνα και αν δεν γυρίσει γρήγορα ο τροχός του τουρισμού, τότε όχι μόνο οι Σκαλισιάνοι, αλλά πολύς κόσμος θα κλάψει με μαύρο δάκρυ τον προσεχή χειμώνα.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed