Αποκατάσταση των ζημιών του «Ιανού» στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, προχωρούν οι μελέτες αποκατάστασης και της Γέφυρας De Bosset

Ενημερώνουμε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης, αφού ολοκλήρωσε τις χρονοβόρες και απαιτητικές διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο, προχωρεί με μέθοδο και σύστημα στην αποκατάσταση του χώρου του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, το οποίο επλήγη από το κυκλωνικό φαινόμενο ΙΑΝΟΣ.
Στο χώρο εκτελείται αυτή την περίοδο ένα Έργο, το οποίο εξελίσσεται ομαλά και με τους ρυθμούς που επιβάλλει το ίδιο το μνημείο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ειδικά, όσον αφορά στο συγκεκριμένο μνημείο, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα μέσα, ώστε η αποκατάστασή του να γίνει με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Στο χώρο του Κάστρου και εντός του θέρους θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη θεατρική εκδήλωση στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Προγράμματος του ΥΠ.ΠΟ.Α. «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» (30 &31/7/2021). Ύστερα από τα παραπάνω και με δεδομένο ότι προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών και του ίδιου του μνημείου, η Εφορεία προχωρεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους και δοκιμές όλων των υφισταμένων υποδομών λειτουργίας, ασφάλειας και προβολής του χώρου. Θα υπάρξει υπεύθυνη ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του. Ενημερώνουμε, τέλος, ότι ήδη εκπονούνται εντός χρονοδιαγράμματος οι αναγκαίες μελέτες αποκατάστασης της Γέφυρας De Bosset, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται προγράμματα αναδείξεων Αρχαιολογικών Χώρων και βελτίωσης υποδομών σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed