Δίνεται λύση στο ζήτημα της ηλεκτροδότησης των απομακρυσμένων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, αγροτικές εκμεταλλεύσεις οι ΑΠΕ που είναι μικρότερες των 500 KW

Με Τροπολογία που ψηφίστηκε στο Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών ικανοποιείται.
Εκείνοι, πλέον, έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως 500 KW (από 100 KW που ίσχυε έως σήμερα) και η διαχείριση αυτή να συνιστά αγροτική εκμετάλλευση για τους σκοπούς εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.).
Με τη παρέμβασή μας αυτή τόσο οι Δήμοι όσο και οι επαγγελματίες του κτηνοτροφικού κλάδου απαλλάσσονται από τα έξοδα μεταφοράς καλωδίων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στις αγροτικές εγκαταστάσεις.
Δίνεται, επομένως, η δυνατότητα στους αγρότες μας να αξιοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία ΑΠΕ ώστε το κόστος της παραγωγής τους να μειωθεί, το εισόδημά τους να αυξηθεί και η παραγωγικότητά τους να βελτιωθεί.
Αξίζει να αναφερθεί πως με την εν λόγω τροπολογία επιλύεται ένα ζήτημα που επιτακτικά είχαμε αναδείξει με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη σε συνάντησή μας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καλογήρου στις αρχές Ιουνίου.
Ως Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό, τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα κ. Χριστιάνα Καλογήρου για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε.
Με τη παρέμβασή τους αυτή προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τη φύση, το περιβάλλον και την αγροτική παραγωγή του τόπου μας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed