1ος Αγώνας Δρόμου 10 χιλιομέτρων «AssosRunning 2021

Με σκοπό την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους, την ευαισθητοποίηση και παρακίνηση εθελοντών για την διοργάνωση όμοιων γεγονότων και τη συμμετοχή σε αυτά, με κριτήριο την παροχή εναλλακτικών διεξόδων άθλησης, την ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Κεφαλονιάς, την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών στο νησί μας και με βασικό γνώμονα την αναγκαιότητα στήριξης της περιοχής της Άσσου ή οποία επλήγη εξαιτίας της επέλασης του κυκλώνα «Ιανού» το Φθινόπωρο του 2020, η ΟΝΝΕΔ Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Άσσου και την Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. Γιάννα Κουλουμπή, προκηρύσσει τον 1ο Αγώνα Δρόμου της Βόρειας Κεφαλονιάς «AssosRunning 2021», που θα διεξαχθεί την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 στην Άσσο Κεφαλληνίας.

Αναλυτικά:

Ημερομηνία: Κυριακή 18 Ιουλίου 2021
Διαδρομή: 10 χιλιόμετρα (5 χιλιόμετρα ασφάλτου, 3.8 χιλιόμετρα χωμάτινη κατωφέρεια, 1.2 χιλιόμετρα εντός της κατοικημένης περιοχής της Άσσου)
Σημείο Συγκέντρωσης: Πλατεία Άσσου Κεφαλληνίας
Ώρα συγκέντρωσης: 18.00 μ.μ. για εγγραφές και λήψη αριθμών
Ώρα αναχώρησης: 18.45 μ.μ. (οι δρομείς θα μεταφερθούν με οχήματα των διοργανωτών στην αφετηρία)
Αφετηρία: Γέφυρα Χάρακα
Ώρα εκκίνησης: 7.30 μ.μ.
Τερματισμός: Άσσος Κεφαλληνίας
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : ΔΕΝ υφίσταται

Τρόποι Εγγραφής: Αυτοπροσώπως, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα
Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ατομικός και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλοι ανεξαιρέτως, αθλητές, αθλούμενοι και περιπατητές ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης. Θα υπάρξουν τρεις (3) κατηγορίες Ανδρών και τρεις (3) Γυναικών και οι αθλητές κάτω των 18 ετών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους.

Χρονομέτρηση: Θα πραγματοποιηθεί προς επιβεβαίωση εγκυρότητας των αποτελεσμάτων.

Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες θα δοθούν κύπελλα, στους νικητές των κατηγοριών θα δοθούν μετάλλια απονομών (χρυσό, αργυρό, χάλκινο) και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.


Ώρα έναρξης απονομής επάθλων: Εφόσον τερματίσει και ο τελευταίος συμμετέχων.

Επικοινωνία:
Τηλέφωνα: 6975641194 (κ. Νικηφόρος Κουλουμπής)
6977050224 (κ. Ευαγγελία Σαμόλη)
Ε- mail: onnedkefalonias@gmail.com kouloubisnikiforos@gmail.com

Χιλιομετρικές ενδείξεις : Σε κάθε χιλιόμετρο θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Επιπλέον θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας στο 3,5ο και στο 6,5ο χιλιόμετρο. Εκτός την εκκίνηση και τον τερματισμό θα υπάρχουν αρκετά σημεία ελέγχου για να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές και να περάσουν από όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και από όλα τα σημεία ελέγχου. Η συντόμευση ή παραλλαγή της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό.
​Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα.
Φύλαξη προσωπικών ειδών: Στην περιοχή της Άσσου στο σημείο εγγραφών θα υπάρχει χώρος φύλαξης του ιματισμού των δρομέων, ωστόσο οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων.
Εξοπλισμός: Οι αθλητές/αθλήτριες κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό.
Ιατρική μέριμνα: Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για την παρουσία Ιατρού προς παροχή των πρώτων βοηθειών, εφόσον καταστεί ανάγκη. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.
Με ευθύνη των διοργανωτών θα υπάρξει μέριμνα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωναϊού, όπως αυτά προβλέπονται στις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των ανάλογων δρώμενων στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19. Οι αθλητές θα ενημερωθούν επτά (7) ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα για τα ισχύοντα μέτρα που αφορούν την διοργάνωση και τις τυχόν επιπρόσθετες ενέργειες για την συμμετοχή τους.

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες, τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.
Τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής μπορούν οποτεδήποτε να ακυρώσουν αθλητές σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, καθώς και να τους διαγράψουν μετά τον αγώνα από τα αποτελέσματα αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed