Ξέμεινε από πάρκινγκ η Μελισσάνη, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου έκλεισε σήμερα το χώρο κάνοντας χρήση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης του 2016

«Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερεντζές της έλειπε», λέει μια σοφή ελληνική παροιμία, η οποία ταιριάζει γάντι στην ιστορία που… ξεφύτρωσε ξαφνικά σήμερα το πρωί και έχει να κάνει με το χώρο του πάρκινγκ πάνω από το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης.
Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου έκανε χρήση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης που είχε στα χέρια του από το 2016, σύμφωνα με την οποία ο χώρος που χρησιμοποιεί τώρα ο Δήμος Σάμης και παλαιότερα ο Δήμος Κεφαλονιάς για πάρκινγκ, αλλά και για την εγκατάσταση των τουαλετών του ανήκει. Η απόφαση αυτή ελήφθη από το Εφετείο της Πάτρας το 2016 και είναι τελεσίδικη, σε μια δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει μεταξύ του ιδιοκτήτη και της Κοινότητας Καραβόμυλου από το μακρινό 2002. Σήμερα όποιος επισκεφτεί τη Μελισσάνη δεν έχει που να παρκάρει και το μεγάλο ερώτημα είναι τι γίνεται με τα λεωφορεία που θα σκάσουν μύτη με τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου; Που θα σταματήσουν και τι θα γίνει με τους επιβάτες; Πάντως, απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι τόσο ο Δήμος Κεφαλονιάς (από το 2011 και μετά) όσο και το Υπουργείο Πολιτισμού ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτε τα προηγούμενα χρόνια για να λυθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει ξεκινήσει διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, ενώ και ο Δήμαρχος Σάμης, Μάκης Μονιάς, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, προκειμένου να συμφωνηθεί ένα μίσθωμα για αυτή τη σεζόν, μέχρι να δούμε τι θα γίνει για του χρόνου. Ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο θαβόταν κάτω από το χαλί όλα αυτά τα χρόνια, τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού (εκεί ανήκει η Μελισσάνη) όσο και από τους αιρετούς (Δημάρχους και Βουλευτές) που έχουν περάσει από το 2002 έως σήμερα. Πάντως, αν δεν βρεθεί λύση, τότε θα δημιουργηθεί ένα ακόμη σοβαρό θέμα στον τουρισμό μας, ένα ακόμη που θα τον καταβαραθρώσει περισσότερο φέτος.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed