Χρήμα και έρευνα για την προστασία του Αίνου και των ημιάγριων αλόγων

Συνάντηση εργασίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με αφορμή τη διαχείριση της αγέλης των αγρίων αλόγων του Αίνου που τα τελευταία χρόνια κατεβαίνουν στα πεδινά δημιουργώντας ζημιές στις καλλιέργειες, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτήρη Κουρή, κατα την διάρκεια της οποίας έγινε μια ολιστική ενημέρωση για τα προβλήματα που υφίστανται στη διαχείριση και τη βιωσιμότητα του Εθνικού Δρυμού της Κεφαλονιά.
Στην σύσκεψη ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Ευάγγελος Γκουντούφας, ο Διευθυντής Διαχείρισης Δασών, Παναγιώτης Δρούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτήρης Κουρής, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός και ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης Αίνου Γιώργος Δρακάτος και Μιχαήλ Ξανθάκης. Μεταξύ των αποτελεσμάτων που προέκυψαν κατα την διάρκεια της σύσκεψης εργασίας και υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος και δέσμευση υλοποίησης εκ μέρους του Υφυπουργου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά αναφέρονται τα ακόλουθα:
-Επικαιροποίηση της μελέτης “Αποκατάσταση και αντικατάσταση της περίφραξης του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού του Αίνου Ν. Κεφαλονιάς” και χρηματοδότηση του έργου ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1.500.000€ περίπου.
-Χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο μελέτης με τίτλο: “Μελέτη κοπής ξερών ελάτων και καθαρισμών δάσους κεφαλληνιακής Ελάτης Εθνικού Δρυμού Αίνου, Ν. Κεφαλληνίας” η οποία θα εκπονηθεί από την Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας και τη μετέπειτα χρηματοδότηση του καθαρισμού από τη ΣΑΕΠ Φυσικών Καταστροφών.
-Την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ερευνητικής πρότασης που έχει εκπονήσει ο Φορέας Διαχείρισης με τίτλο “Καινοτόμες προσεγγίσεις για διαχείριση και προστασία των ημιάγριών αλόγων του Αίνου – INNOVATEHORSE” προϋπολογισμού 387.000 €, η οποία θα λύσει το πρόβλημα της σύγκρουσης των ημιάγριων αλόγων του Αίνου με την τοπική κοινωνία της περιοχής του Ελειού – Πρόννων.
-Την εκπόνηση μελέτης για την διαχείριση του “Πάρκου Κεραιών” και την απομάκρυνση παράνομων υποδομών στην θέση “Χιονίστρα” εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Αίνου, η οποία αλλοιώνει το τοπίο του Εθνικού Δρυμού Αίνου.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed