ΑΝΑΣΑ: Υπεράνω των νόμων αυτοανακηρύχθηκε η κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, συνεχίζει την παράτυπη και παράνομη λειτουργία του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων

Ο λόγος για τον ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων, το κατασκεύασμα αυτό στο οποίο ηγείται η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, και το οποίο ιδρύθηκε με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ισχυρά ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα που νέμονται την διαχείριση των απορριμμάτων στην χώρα, σε βάρος της τοπικής κοινωνίας και του λαϊκού νοικοκυριού που θα κληθεί να πληρώσει τον λογαριασμό.
Παράτυπο και παράνομο διοικητικό συμβούλιο,
παράτυπη και παράνομη γενική συνέλευση,
παράτυπος και παράνομος διορισμός μελών διοικητικού συμβουλίου,
παράτυποι και παράνομοι διαγωνισμοί για τα εργοστάσια διαχείρισης απορριμμάτων,
παράτυπες και παράνομες χρηματοδοτήσεις μεταφοράς απορριμμάτων,
παράτυπη και παράνομη πρόσληψη νομικού συμβούλου,
παράτυπη και παράνομη παρακράτηση περιουσιών των πρώην ΣΥΔΙΣΑ,
και ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος!
Με επερώτησή μας στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 25ης Ιουνίου 2021 ζητήσαμε εξηγήσεις από την πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχη, πώς σκέπτεται να ενεργήσει για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην λειτουργία του φορέα μετά τις δύο αποφάσεις της επιτροπής του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 στις οποίες γίνεται παραδεκτό ότι αυτός λειτουργεί παρατύπως και παρανόμως. Η απάντηση που δόθηκε από την κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αναδεικνύει αυταρχισμό και προσβολή των θεσμών και ταυτόχρονα υποδηλώνει άγνοια και καιροσκοπισμό. «Δεν μας δεσμεύει καμία απόφαση καμιάς επιτροπής, αρμόδιοι είναι ο συντονιστής Αποκεντρωμένης και το ΓΕΜΗ». Υποκρινόμενη ότι δεν αντιλαμβάνεται πως οι αποφάσεις της επιτροπής ακύρωσαν ακριβώς την απόφαση του Συντονιστή. Υποκρινόμενη ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι το ΓΕΜΗ ουδεμία σχέση έχει με την εκπροσώπηση της ΠΙΝ στον ΦΟΔΣΑ ή το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ουδέποτε ενέκρινε το καταστατικό του.
ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, λοιπόν, η πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχης! Φυσικά η κα Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δεν είναι αφελής, γι’ αυτό:
-Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται τις νομικές και άλλες ατασθαλίες, συμπληρώνοντας όμως ότι αυτές δεν προσβλήθηκαν εγκαίρως, άρα ισχύουν!
-Γνωρίζει ότι η καύση, που εισάγεται «από το παράθυρο» στον διαγωνισμό του εργοστασίου της Κεφαλονιάς, δεν επιτρέπεται από τον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ, γι’ αυτό ομιλεί για μελλοντική τροποποίηση του!
-Ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο ΣτΕ, και μάλιστα στο τμήμα αναστολών αυτού, εναντίον των αποφάσεων της επιτροπής του άρθρου 152 του Κ.Δ.Κ. Αφού δεν σας δεσμεύουν οι αποφάσεις αυτές της επιτροπής, γιατί θα προσφύγετε κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου;
Η ΑΝΑΣΑ πιστεύει ότι το πρόβλημα του φορέα αυτού δεν είναι απλά και μόνο νομικό. Είναι κυρίως βαθιά πολιτικό και κοινωνικό, και η εξέλιξή του θα επηρεάσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αφ’ ενός την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στα νησιά μας και αφ’ ετέρου θα καταδείξει πόσο και αν μπορεί το ισχύον κράτος δικαίου να υπερασπιστεί το προφανές λαϊκό συμφέρον ή υποκλίνεται μπροστά στην παντί τρόπω ανήθικη προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΠΙΝ να εξυπηρετήσουν τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τους «χορηγούς» τους. Η ΑΝΑΣΑ θα συνεχίσει την προσπάθεια αποκάλυψης, θα συνεχίσει την μάχη για ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων επ’ ωφελεία του λαού και του τόπου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed