Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διχάζει και πάλι την κοινωνία

Διχάζει και πάλι την κοινωνία η κυβέρνηση, αυτή τη φορά σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αφού μήνες τώρα με τις αντιφατικές επιλογές της προβληματίζει τους πολίτες για την ορθότητα των αποφάσεων της, τις οποίες πλέον δεν εμπιστεύεται.
Μια κοινωνία που πληροφορήθηκε άναυδη ότι ψηφίστηκε το ακαταδίωκτο για την επιτροπή λοιμωξιολόγων, ώστε να μην της επιβληθούν ποτέ κυρώσεις για τυχόν λανθασμένες αποφάσεις της. Μια επιτροπή, που αρχικά θεωρεί την μάσκα επικίνδυνη για την δημόσια υγεία και μετά απαραίτητη, που κρίνει την καραντίνα αναποτελεσματική κι άλλοτε επιβεβλημένη, που αποδέχεται τους πολίτες στοιβαγμένους στα μέσα μεταφοράς αλλά τους απαγορεύει να κάθονται σε διαφορετικά τραπέζια και με αποστάσεις μεταξύ τους στα καταστήματα εστίασης.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι πολίτες να μην εμπιστεύονται την κυβέρνηση και να δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις κι έντονος προβληματισμός στην κοινωνία για τον εμβολιασμό, που τέλος Ιουνίου με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης είναι μόλις στο το 35% του πληθυσμού, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν για δήθεν καμπάνια ενημέρωσης.
Με τον ρυθμό του εμβολιασμού να επιβραδύνεται, ο κ. Μητσοτάκης επενδύει και πάλι στον διχασμό και πετάει το μπαλάκι στους επιχειρηματίες της εστίασης, που καλούνται πάλι με «ατομική ευθύνη» να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά και να καλύψουν την κυβερνητική αποτυχία, απειλούμενοι με πρόστιμα και κυρώσεις.
Η σύνδεση όμως του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ στους νέους, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ.Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται.
Αφού εδώ κι ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα. Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας.
Επιτέλους καλούμε τον ανέμελο κ. Μητσοτάκη:
– να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, απέτυχε να ενημερώσει σωστά τους πολίτες
-να σταματήσει να υπονομεύει το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύοντας τους ιδιώτες
– να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα, γιατί οι πολίτες πλέον δεν τον πιστεύουν ότι κι αν λέει, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».
Εμείς, παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη, καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed