Εφιαλτική νύχτα για τα χωριά του Ελειού, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, νέες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έρχονται από την υπόλοιπη Ελλάδα

Ίσως την πιο δύσκολη νύχτα τους, μετά από αυτές του 2007, περνούν οι κάτοικοι των χωριών του Ελειού, αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το μεσημέρι δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.
Πάνω από 120 πυροσβέστες (ντόπιοι και από την υπόλοιπη Ελλάδα) συνεχίζουν να μάχονται με τις φλόγες που έχουν κυκλώσει πέντε χωριά και οικισμούς. Η φωτιά, που ξεκίνησε από το Καπανδρίτι έχει φτάσει πλέον στις παρυφές του Κατελειού καίγοντας ότι βρει στο πέρασμά της. Οι Πυροσβέστες, οι Εθελοντικές Ομάδες της περιοχής, η Περιφέρεια, ο Δήμος και οι κάτοικοι δίνουν τα πάντα για να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα. Ήδη έχουν εκκενωθεί κάποια χωριά, ενώ υπάρχουν αναφορές για καταστροφές σε αποθήκες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Πριν από λίγο έπεσε ο αέρας και αυτό γεμίζει με ελπίδα τις δυνάμεις πυρόσβεσης ότι δεν θα έχουμε τα χειρότερα κατά την διάρκεια της νύχτας. Ήδη κατηγορείται ένας βοσκός της περιοχής, ότι από αυτόν ξεκίνησε η φωτιά. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και να μην φτάσουμε στο γεγονός να θρηνήσουμε άλλη καταστροφή.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed