Ενημέρωση του Δήμου Αργοστολίου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Το Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αργοστολίου ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε την 1η Ιουνίου η διασύνδεση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) με την αγορά εργασίας.
Οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού, που δύναται να εργαστούν και δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας, εγγράφονται υποχρεωτικά στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. Επίσης, οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., ηλικίας 20-60 ετών, δημιουργούν ατομικό σχέδιο δράσης, στο πλαίσιο συνάντησης του ωφελούμενου με εργασιακό σύμβουλο στα Κ.Π.Α. του Ο.Α.Ε.Δ. Μετά την κατάρτιση του ατομικού σχεδίου δράσης, ο ωφελούμενος θα μπορεί δυνητικά να παραπεμφθεί σε υφιστάμενες δράσεις κατάρτισης και απασχόλησης. Η προθεσμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων είναι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησης (για χορήγηση Ε.Ε.Ε.). Παραδείγματος χάρη, για αίτηση που εγκρίνεται εντός του Ιουνίου 2021, η προθεσμία είναι η 31η Ιουλίου 2021. Η παρακολούθηση της ανταπόκρισης των ωφελούμενων θα γίνεται μέσω των μηνιαίων διασταυρώσεων που πραγματοποιούνται για την έκδοση αρχείου πληρωμής. Σε περίπτωση που στο τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησης δεν βρεθεί ότι εκπληρώθηκε η υποχρέωση εγγραφής στον Ο.Α.Ε.Δ. και δημιουργίας του ΑΣΔ, η αίτηση ανακαλείται από την ΗΔΙΚΑ. Οι ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλουν εκ νέου αίτηση τον επόμενο μήνα μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Αυτοτελές Τμήμα Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας
Δήμου Αργοστολίου
τηλ. Επικοινωνίας: 26710 22506
e-mail: pronoia@argostoli.gov.gr
Facebook: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αργοστολίου-Πρόνοια

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά
Δήμου Αργοστολίου
τηλ. Επικοινωνίας: 26710 22395
e-mail: kentrokoinotitaskef@gmail.com
Facebook: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αργοστολίου με Παράρτημα ΡΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ΜΟΝΟ με προγραμματισμένο ραντεβού. Η χορήγηση πληροφοριών/διευκρινίσεων και η ενημέρωση για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed