Αποκάλυψη Νίκου Κουρκουμέλη: «Εγκληματικά στοιχεία ήθελαν να ενοχοποιήσουν τον Δήμο βάζοντας φωτιά στον “παράνομο” χώρο εναπόθεσης κλαδιών στην Σκάλα»

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε πριν από λίγη ώρα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο Αντιδήμαρχος Ελειού-Πρόννων, Νίκος Κουρκουμέλης, αναφορικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από τρεις ημέρες στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Νίκο Κουρκουμέλη η φωτιά ξεκίνησε από εμπρηστές, οι οποίοι ήθελαν να πετύχουν δύο πράγματα. Το ένα ήταν να ενοχοποιήσουν τον Δήμο Αργοστολίου και το δεύτερο να κάψουν για ίδιον όφελος μια συγκεκριμένη περιοχή. «Δεν είναι τυχαία η φωτιά που ξέσπασε προχθές στον Ελειό», μας είπε ο κ. Κουρκουμέλης και συνέχισε: «Δυστυχώς στην περιοχή μας υπάρχουν κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία που ήθελαν να προξενήσουν βλάβη στην Δημοτική Αρχή. Έβαλαν φωτιά πρώτα στον προσωρινό χώρο εναπόθεσης κλαδιών που διατηρεί ο Δήμος λίγο πιο πάνω από το γήπεδο της Σκάλας, για να φανεί σε όλους ότι εμείς φταίμε για τις καταστροφές. Όμως δεν κατάφεραν τον σκοπό τους γιατί κινητοποιηθήκαμε άμεσα και σβήσαμε την εστία σχεδόν εν τη γεννέση της. Στη συνέχεια εμφανίστηκε το δεύτερο μέτωπο και σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα επεκτάθηκε και είχαμε ότι είχαμε στην περιοχή. Χρησιμοποιούμε τον προσωρινό αυτό χώρο εναπόθεσης κλαδιών για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Σκάλα και τα υπόλοιπα χωριά καθαρά. Ασφαλώς και δεν είναι και το καλύτερο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για χωματερή, αφού ακούστηκε και αυτό. Μόνο κλαδιά υπήρχαν εκεί και τίποτε άλλο».
Ο κ. Κουρκουμέλης δεν θέλησε να μας πει τίποτε άλλο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ωστόσο υπάρχουν κάποια ερωτήματα που θα πρέπει να θέσουμε:
-Γιατί ο Δήμος Κεφαλονιάς παλαιότερα ή ο Δήμος Αργοστολίου τώρα δεν κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να χωροθετηθεί ένα σημείο με τις άδειές του για να εναποθέτει ο Δήμος τα κλαδιά ή τα βαριά αντικείμενα που πετούν οι δημότες από εδώ κι από κεί;
-Δεν έχει πέσει σε κανενός την αντίληψη όλα αυτά τα χρόνια ποια είναι τέλος πάντων όλα αυτά τα κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία που θέλουν να κάψουν την περιοχή; Στόματα ερμητικά κλειστά και το… θεάρεστο έργο τους συνεχίζεται…
-Ο ίδιος ο κ. Κουρκουμέλης προσωπικά και ο Δήμος Αργοστολίου θα συνδράμουν το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και θα πουν όσα ξέρουν στο ανακριτικό που έχει έρθει στην Κεφαλονιά για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς;
Υ.Γ. Τα λάθη από όπου και αν προέρχονται στοιχίζουν σε απώλεια ζωϊκού κεφαλαίου και καταστροφή καλλιεργειών και περιβάλλοντος. Ας μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη, ας ανοίξουν στόματα και η κοινωνία της Κεφαλονιάς θα το εκτιμήσει.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed