Συνάντηση του Δημάρχου Αργοστολίου με τον Γ. Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, έρχεται το πρόγραμμα «Νέαρχος», λιμάνι και περιφερειακός Πεσσάδας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, είχε στο Δημαρχείο Αργοστολίου, το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Αργοστολίου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.
Τον κ. Κουτουλάκη, οποίος βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, συνόδευαν, ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, καθώς και η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ κα Αθηνά Φωκά. Το παρών στην συνάντηση, έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Δήμου Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και κ. Διονύσης Μινέτος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αργοστολίου κ. Νίκος Φραντζής, καθώς και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Μπάμπης Τουμάσης. Ο κ. Μιχαλάτος, αφού καλωσόρισε τον κ. Κουτουλάκη αναφέρθηκε στα ζητήματα που προέκυψαν με το σπάσιμο των Δήμων στην Κεφαλονιά, αλλά και στα προβλήματα στα λιμάνια της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης που προέκυψαν μετά τον «Ιανό», εκφράζοντας παράλληλα και τις ευχαριστίες του στο Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και τον Βουλευτή, για την συνεισφορά τους στο έργο της Γεώτρησης στην θέση “Λάμπη” στα Ομαλά.
«Και με τον κ. Βουλευτή έχουμε κρατήσει ανοιχτό δίαυλο. Η Κεφαλονιά και ειδικά το Αργοστόλι, είναι μια μικρογραφία του συνόλου των αρμοδιοτήτων του υπουργείου μας. Για μας το Αργοστόλι έχει έναν χαρακτήρα που πρέπει να τον αναδείξουμε περισσότερο. Το Ιόνιο αποτελεί τον βασικό κορμό της νησιωτικής πολιτικής. Η ιδιαιτερότητα του Αργοστολίου έχει υποδειγματικά χαρακτηριστικά για τον χώρο αυτό» τόνισε ο κ. Κουτουλάκης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Νέαρχος”, το οποίο θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός το αμέσως επόμενο διάστημα: «Παίρνουμε πρωτοβουλίες όσον αφορά την χρηματοδότηση και σε αυτό θα βοηθήσει το πρόγραμμα “Νέαρχος” το οποίο θα λειτουργήσει στοχευμένα για την ανάπλαση και χερσαίων ζωνών…».
Παράλληλα, στην συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και το έργο στο λιμάνι της Πεσσάδας, το οποίο όπως τονίστηκε από την κα Φωκά, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών – Ασφαλείς Λιμενικές Υποδομές και Νησιωτική Διασυνδεσιμότητα» και το οποίο προκρίθηκε για την διασυνδεσιμότητα που έχει με την Ζάκυνθο. Μάλιστα από τον Δήμο Αργοστολίου, προτάθηκε μαζί με το λιμάνι της Πεσσάδας να κατασκευαστεί και ο Περιφερειακός δρόμος της Πεσσάδας, ως συνοδό έργο. Στο τραπέζι έπεσε και η ανάπλαση της παραλιακής διαδρομής μήκους 500μ., εντός της Χερσαίας Ζώνης του Αργοστολίου, από το άγαλμα του Καββαδία, μέχρι την βάση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα των οκτώ λιμανιών την ευθύνη των οποίων έχει το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στον κ. Κουτουλάκη και τους συνεργάτες του, πριν αναχωρήσουν από το Δημαρχείο Αργοστολίου, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed