Επίθεση στην Δημοτική Αρχή Αργοστολίου από τον «Φάρο», αγένεια, εξευτελισμός και σκοταδισμός από Δήμαρχο, Γιώργο Τσιλιμιδό και Βίκτωρα Ρουχωτά

Αφήστε την Πόλη να αναπνεύσει… Φίλες και φίλοι, συνοδοιπόροι στο όνειρο και στα ταξίδια καρδιάς αναστέλλουμε τις εκδηλώσεις στο χώρο του Άλσους Κουτάβου.
Προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή αναζητώντας με αγωνία δρόμους συμπόρευσης με την Δημοτική Αρχή, βρίσκοντας όμως ορθωμένα τείχη που έφτασαν έως τα όρια του εξευτελισμού, σταματώντας από σήμερα κάθε κουβέντα. Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε ΝΙΚΗΣΑΤΕ. Με αγένεια και σκοταδισμό κ. Τσιλιμιδέ αντιδήμαρχε Πολιτισμού δεν παράγεται ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Σε ότι αφορά τον κ. Βίκτωρα Ρουχωτά (Πρόξενος επί τιμή) εδώ τα λόγια χάνουν την σημασία τους. Απλά να του ευχηθούμε καλοτάξιδο το “κόμμα των Ζώων” και πάντα επιτυχίες. Έχουμε υποχρέωση ως πολίτες να πούμε μια κοινή ιστορία όλοι, (μουσική-ποίηση-διαλέξεις-λογοτεχνία-ζωγραφική) μια κοινή παράσταση και αυτό κάνουμε ώς Φάρος, φέραμε σε διάλογο την τοπική κοινωνία, παράξαμε πολιτισμό και Δημοκρατία, επιλέγοντας τον Κούταβο τον Κούταβο μας, έναν μαγευτικό χώρο εγκαταλελειμμένο και υποβαθμισμένο, βρώμικο και λεηλατημένο ως γεννήτρια δύναμη, ως εστία Πολιτισμού και Αναψυχής, για να απαντήσουμε εντέλει και τι Πόλη ΘΕΛΟΥΜΕ.
Ανάδειξη της Αρχαίας Κράνης – Χάραξη Αιγιαλού – Ανάδειξη και Αναστήλωση του Ναού των Αγίων Αποστόλων Κουτάβου – Τέχνες – Πολιτισμός – Περιβάλλον – Δημοκρατία παραμένουν στις άμεσες προτεραιότητές μας. Αναστέλλουμε τις εκδηλώσεις:
– Γιατί είμαστε εθελοντές
– Γιατί δεν πέρνουμε και δεν ζητάμε αντιμισθίες
– Γιατί συνεχίζουμε να γράφουμε ποίηση και παραμύθια
– Γιατί σεβόμαστε και προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την Δημοκρατία
– Γιατί ο Δήμος νομίζει ότι του ανήκουν η Πόλη και οι Πολίτες
– Γιατί ο Λαϊκός Πολιτισμός είναι οι ιδέες και τα συναισθήματα των ανθρώπων
– Γιατί η Πόλη ανήκει στους Πολίτες.
Υποκλινόμαστε και συγκινούμαστε για την συμμετοχή των εθελοντών μας, των καλλιτεχνών, των καθηγητών, των επιστημόνων, των ποιητών, των λογοτεχνών, των ζωγράφων, των επαγγελματιών της Πόλης μας. Η Πόλη τους ευχαριστεί, αυτό το πολιτιστικό θαύμα, πολιτιστικό καλοκαίρι του 2020 τους ανήκει δημιουργώντας συνοχή και ελπίδα στην πόλη.
Φίλες και φίλοι θέλουμε να ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή Σωτήρη που στάθηκε και στέκεται δίπλα σε αυτό το εγχείρημα, τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΗΚΕ κ. Σπύρο Πεφάνη για την άμεση και ποιοτική συνεργασία που είχαμε και που η τοποθέτησή του σε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν ήταν ευεργετική.
Τον αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Σαμούρη που όσες φορές του ζητήθηκε να βοηθήσει ήταν εκεί με όλες του τις δυνάμεις, επίσης ευχαριστούμε τον Φορέα του Αίνου και ιδιαίτερα τον κ. Ξανθάκη Μιχάλη για την ποιοτική συνεργασία.
Φίλες και φίλοι παραμένοντας ενεργοί, η ανάσα μας, τα χαμογελά μας, η συγκίνηση μας στον Κούταβο ως παρακαταθήκη και γεννήτρια δύναμη για τα μελλοντικά μας ταξίδια.
Η οδός Ονείρων είναι εκεί και μας περιμένει…
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ

Για τον «Φάρο»
Παυλάτος Νίκος

Υ.Γ. Αφιερώνουμε στον κυρ.Δημαρχο το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη “Τα Τειχη” από το οποίο επνευστηκαμε τον Φάρο.
”Τα τείχη”
Χωρίς περισκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλα τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Αλλο δεν σκέπτομαι: τον νου μου τρώγει αυτή η τύχη
διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
Ά οταν εκτιζαν τα τείχη πως να μην προσέξω,
Αλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Ανεπαισθήτως με έκλεισαν από τον Κόσμο έξω.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ .

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed