Επιδότηση για ηλεκτροδότηση αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στην ΠΙΝ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια της ενίσχυσης των αγροτών-κτηνοτρόφων της επικράτειάς της και με σκοπό την αναβάθμιση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της προέβη στην κατάρτιση Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού.
“Η Περιφερειακή Αρχή κάνει ουσιαστικά βήματα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός θα δώσει μία αξιοπρεπή διαχείριση στους αγρότες μας και θα αναβαθμίσει τα παραγόμενα προϊόντα της περιφέρειας μας. Προσκαλώ τους ενδιαφερόμενους αγρότες μας απ όλα τα νησιά μας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στις ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων μας” τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου, Σωτηρης Κουρής. Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να συμμετέχουν οι επαγγελματίες αγρότες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν:
Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις
Θερμοκήπια
Σημεία υδροληψιών (πηγάδια, γεωτρήσεις, κλπ.)
Κατά την διάρκεια προετοιμασίας του προγράμματος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε στα νησιά της Κεφαλονιάς και της Λευκάδας αφού υπεβλήθησαν 60 περίπου αιτήσεις από αγρότες και κτηνοτρόφους. Η υλοποίηση του προγράμματος είναι σε εξέλιξη και οι αιτήσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία από τον ΔΕΔΔΗΕ για να προϋπολογίσει το κόστος της επέκτασης του δικτύου. Το πρόγραμμα με επιδότηση αφορά στην ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων σε χαμηλή τάση και υλοποιείται με ίδια συμμετοχή που καταβάλλεται στον ΔΕΔΔΗΕ. Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου και την ένταξη των ώριμων αιτήσεων θα ακολουθήσει νέος κύκλος όπου θα υπάρξει δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed