Χριστιάνα Μιχαλιτσιάνου: «Έβαζα χρήματα από την τσέπη μου για τους ναυαγοσώστες, ο Δήμος μου χρωστάει 3.000 από πέρσι, μας κορόιδεψαν άλλη μια φορά»

Γράφω το παρόν άρθρο για να απαντήσω σε όλους όσους με ρωτούν από χθες τι θα γίνει με τους Ναυαγοσώστες. Δυστυχώς τίποτα και κάθε χρόνο θα είναι και χειρότερα αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα από τους υπεύθυνους.
Από το 2000, προς τιμή της Κεφαλονιάς και της παραλίας της Σκάλας, έστησα τον πρώτο πύργο με τον τότε Δήμαρχο Ανδρέα Ζαπάντη (ναυαγοσώστες τότε στην Ελλάδα υπήρχαν στη Βούλα, Χαλκιδική και κάπου αλλού μετρημένοι στα δάχτυλα) και συνέβαλα τα μέγιστα φιλοξενώντας τις επιτροπές της γαλαζιας σημαίας και σώζοντας και βοηθώντας όλα αυτά τα χρόνια ντόπιους και ξένους στην παραλία, σε τροχαία σε φωτιές και όπου υπήρχε ανάγκη γενικότερα. Αργότερα στις κρίσεις της Πατρίδας μας στις φωτιές στην Ηλεία, στη Λέσβο, σε σεισμούς κλπ κλπ.
Λέγοντας όλα αυτά πονάει η καρδιά μου που μετά κόπων και βασάνων τα τελευταία 6 και παραπάνω χρόνια επειδή ποτέ δεν φτάνουν τα ψίχουλα του Δήμου έβαζα λεφτά από τη τσέπη μου και η σχολή κάθε χρόνο μείον (ρεζίλι και στους συνεργάτες μου στην Αθήνα να παρακαλάω να βάλουμε από τη τσέπη μας για να μη πνίγουν άνθρωποι. Ας είναι καλά οι άνθρωποι που πάντα βοηθούσαν), για να δώσουμε έναν αξιοπρεπή μισθό στους ναυαγοσώστες τόσο τους ντόπιους όσο και στους ξένους, (Σας ευχαριστώ πολύ όλους που κοιμόσασταν στις σκηνές 3 και 4 μήνες στο κάμπινγκ του Αργοστολίου μακριά από τα σπίτια σας για να με στηρίξετε).
Φέτος πριν το διαγωνισμό μίλησα με άτομα και θα βοηθούσαν όλοι όπως πάντα, αλλά όταν είδα ότι αντί να δώσουν τα λεφτά σε μισθούς χώρισαν το διαγωνισμό έτσι με τα ποσά μοιρασμένα ώστε να πάρουν ψίχουλα οι ναυαγοσώστες και έβγαλαν πόσο 30.000 ευρώ για ένα σκάφος που με τόσα λεφτά παίρνεις καινούργιο αποφάσισα σε αυτές τις γελοιότητες να μην συμμετέχω καν. Επίσης ύστερα από 100 τηλέφωνα μας κορόιδεψαν άλλη μια φορά την Δευτέρα που θα μας μιλούσαν από το Δήμο να μας δώσουν τα 3.000 ευρω+ΦΠΑ που μας χρωστάνε από πέρυσι.
Ας ελπίσουμε να μη θρηνούμε ανθρώπινες ζωές γιατί ο ναυαγοσώστης κάνει πρόληψη ατυχήματος εκτός των άλλων. Είναι μια σκληρή δουλειά 8 ώρες μέσα στον ήλιο να παρακαλάς το Θεό να μη σου πεθάνει άνθρωπος στα χέρια σου και να λήξει ήσυχα η βάρδια. Ακόμα και σήμερα 45 χρόνων δουλεύω και προσφέρω, έχω κάτσει στον πύργο με το μωρό 40 ημερών την κόρη μου μαζί, έγκυος στο γιο μου και γέννησα το φθινόπωρο και είναι λυπηρό για μένα να περνάω και να βλέπω άδειους πύργους……

Μετά τιμής
Χριστιάνα Μιχαλιτσιάνου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed