5000 νέες θέσεις εργασίας εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μέσω της ΠΙΝ

Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας ενημερώνει με το παρόν τις επιχειρήσεις των Ιονίων Νήσων για την προκήρυξη της δράσης “Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες”.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 5000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 ετών και άνω, με έμφαση στην ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στη δράση είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. Δεν εντάσσονται στη δράση συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως 13/09/2021 και η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis επιλέγοντας τη σχετική ένδειξη. Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στη δράση από την ημερομηνία πρόσληψης του και για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Οι επιλέξιμες δαπάνες δίνονται με τη μορφή επιχορήγησης και αφορούν το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος του ωφελούμενου για 12 μήνες πλήρους απασχόλησης συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων μικτών αποδοχών, των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών καθώς και των επιδομάτων εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα και των επιδομάτων αδείας.
Το ανώτερο ποσό επιχορήγησης που μπορεί να λάβει μια ενιαία επιχείρηση από τη δράση, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσόν των 200.000 €, ή των 100.000 € όταν δραστηριοποιείται στον τομέα των οδικών μεταφορών, τηρουμένων των προϋποθέσεων σώρευσης του Καν. ΕΕ 1407/2013. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τοπικά καταστήματα ΟΑΕΔ.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed