Ναι στον εμβολιασμό, όχι ποινές στους ανεμβολίαστους

Απ’ την αρχή αυτής της υπόθεσης τάχθηκα υπέρ του εμβολιασμού για λόγους που πολλάκις έχω εξηγήσει. Τα ίδια θα λέω δημόσια μέχρι το τέλος, τα ίδια θα έλεγα ακόμη κι αν ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στον πλανήτη ο οποίος εμβολιάστηκε.
Έχω την άποψη μου και μπορώ να την υπερασπιστώ. Σε ότι αφορά στην επιβολή του εμβολιασμού στο μέρος εκείνο του κοινωνικού συνόλου που δεν το επιθυμεί και μάλιστα μέσω ποινών που αφορούν στην εργασία του, είμαι κάθετα αντίθετος. Πέραν της αντισυνταγματικότητας της όλης διαδικασίας εκτιμώ (μακάρι να διαψευστώ) ότι με τέτοιου είδους πρακτικές δεν θα προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα για να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας του πληθυσμού. Επιπλέον πιστεύω ότι αυτός ο δρόμος είναι ο συντομότερος για μη αναστρέψιμο διχασμό της κοινωνίας που είναι χειρότερος από τον ιό. Το πρόγραμμα προχωράει, με αργούς ρυθμούς αλλά προχωράει. Αυτό που χρειάζεται από το σύνολο του πολιτικού συστήματος είναι πειθώς και όχι εξαναγκασμός που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Όσοι γνωρίζουν ελάχιστα από τη λειτουργία των κρατικών δομών, αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά τα οποία εξαγγέλλονται εκτός από αντισυνταγματικά είναι και ανεφάρμοστα.
Για παράδειγμα, το να αντικατασταθούν μη εμβολιασμένοι νοσηλευτές οι οποίοι θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών. Για πόσο θα είναι σε άδεια άνευ αποδοχών; Για έναν μήνα; Για δύο; Μέχρι το τέλος της πανδημίας; Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει πότε θα είναι αυτό; Ήδη τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι νοσηλευτές στα όρια τους. Οι καθηγητές; Και αυτοί σε άδεια άνευ αποδοχών; Θα αναπληρωθούν άμεσα (σε καμία περίπτωση) ή θα γίνουν τα τμήματα 40άρια με ορθάνοιχτα παράθυρα; Αυτά τα γνωρίζει μόνο ο Πρωθυπουργός ο οποίος εφαρμόζει με τεράστια επιτυχία αυτό που είπε ο Τσώρτσιλ. «Επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου». Κατά την άποψη μου δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια της πειθούς. Όταν έρθει η ώρα θα γίνει και η πολιτική αποτίμηση. Αυτή την ώρα χρειάζονται πρωτίστως ενότητα, στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και πειθώς από αυτούς που μπορούν να πείσουν. Καλημέρα και καλή εβδομάδα με υγεία!

Αριστοτέλης Μπατιστάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed