Πλήρης ασυδοσία από πολλούς κατόχους ζώων, που γεμίζουν με ακαθαρσίες τα παρτέρια σε Πλατεία και οδό Βαλλιάνου, εκεί που παίζουν τα παιδιά μας

Το πρόβλημα υπήρχε από παλιά, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ πιο έντονο στην πλατεία και την οδό Βαλλιάνου. Τα δεσποζόμενα ζώα (κυρίως σκυλιά), με τις… ευλογίες των ιδιοκτητών τους, αφήνουν τις ακαθαρσίες τους στα παρτέρια με το γρασίδι, εκεί που παίζουν εκατοντάδες μικρά παιδιά.
Οι καταγγελίες είχαν πληθύνει τελευταία από τους γονείς των παιδιών και ένα επιτόπιο ρεπορτάζ απλά επιβεβαίωσε τους φόβους μας. Οι συνοδοί των σκυλιών (όχι όλοι) αφήνουν τα ζώα τους να κάνουν την ανάγκη τους στο γρασίδι, εκεί που πέντε λεπτά αργότερα βρίσκονται και παίζουν παιδιά 2-3 ή 4 ετών, χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους. Μάλιστα, κάποιοι από τους συνοδούς δεν μαζεύουν τα περιττώματα (όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν) και αφήνουν την βρωμιά εκεί. Οι γονείς των παιδιών που παίζουν αναγκάζονται, στην καλύτερη περίπτωση, να τα λούζουν με αντισηπτικό και να τα βουτούν στην μπανιέρα μόλις γυρίζουν στο σπίτι. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και κάτι πρέπει να γίνει πριν φτάσουμε στο σημείο να αρρωστήσει κάποιο από τα παιδιά. Το γρασίδι είναι για τα παιδιά και όχι για τα σκυλιά. Αναφορικά με τους κατόχους κατοικίδιων που… πουλάνε και τσαμπουκά από πάνω, να είναι σίγουροι ότι θα υπάρξει επίσημη καταγγελία συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό. Πέρα από αυτό και ο Δήμος πρέπει να δείξει την ανάλογη ευαισθησία και να προστατεύσει τους πολίτες του από αυτούς, τους λίγους, που αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed