ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Πεθαίνει κόσμος γιατί το νησί μας είναι κομμένο στη μέση και τα ασθενοφόρα στα αζήτητα, θα απολογηθεί κανείς;

Χάθηκε προ ημερών ένας 40χρονος άνθρωπος που είχε έρθει για διακοπές στο νησί μας λόγω της μεγάλης απόστασης που έπρεπε να διασχίσει το ασθενοφόρο αφού 10 μήνες μετά τον Ιανό, η γέφυρα του Χειμωνικού είναι ακόμα αδικαιολόγητα κλειστή.
Οι ευθύνες βαραίνουν την κεντρική και τοπική πολιτική ηγεσία και σε καμιά περίπτωση τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθούν σε όλα τα περιστατικά. Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την διοίκηση του ΕΚΑΒ, την 6η ΥΠΕ, τον βουλευτή κ. Καππάτο αλλά ταυτόχρονα την Περιφερειάρχη κ. Κράτσα και τον Αντιπερφερειάρχη κ. Τραυλό αφού οι μεν πρώτοι στάθηκαν ανίκανοι να έχουν εξασφαλίσει τον κατάλληλο αριθμό ασθενοφόρων στο νησί, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο που διανύουμε, οι δε δεύτεροι στάθηκαν ανίκανοι να αποκαταστήσουν την διέλευση στο Χειμωνικό γιατί προφανώς δεν τους έφτασαν 10 μήνες για να τοποθετήσουν μια στρατιωτική γέφυρα. Για την οποία φαίνεται ότι υπάρχουν ενστάσεις αφού μάλλον δεν τηρεί το σύνολο των προδιαγραφών και δεν σηκώνει πάνω της βαρέα οχήματα και λεωφορεία.
Όλοι αυτοί που με τα δελτία τους ανακοινώνουν διαρκώς πακτωλό χρημάτων και την γρηγορότερη από ποτέ αποκατάσταση ζημιών, αποδείχθηκαν δυστυχώς άδεια βαρέλια στον κατήφορο, πολύ θόρυβος και κομπασμός για να κρύψουν την ανικανότητα τους. Γνώριζαν πολύ καλά τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο του νησιού, γνώριζαν ότι η Κεφαλονιά είναι κομμένη στα δυο, γνώριζαν τέλος, ότι η μεγάλη της έκταση καθιστά την όποια παροχή βοήθειας επικίνδυνα προβληματική, αλλά δεν έπραξαν το παραμικρό. Μέσα Ιουλίου, εν μέσω πανδημίας και μιας πολύ κακής τουριστικής χρονιάς, ευθύνονται για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου και την δυσφήμιση του νησιού μας ενώ ταυτόχρονα οφείλουν απαντήσεις σε πολύ σοβαρά ερωτήματα. Το 2016 έφτασαν στο νησί μας δυο καινούρια ασθενοφόρα με αριθμούς κυκλοφορίας ΚΗΗ 7206 και ΚΗΗ 7207, που προμήθευσε και χρηματοδότησε η τότε περιφερειακή αρχή του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, από το σύνολο των 6 που ήταν για όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κι ενίσχυσαν τα υπάρχοντα στο νησί.
Το 2019 και πάλι η περιφερειακή αρχή Θεόδωρου Γαλιατσάτου χρηματοδότησε στο ΕΣΠΑ 5 ακόμα ασθενοφόρα μαζί με 4 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ, που όμως ακόμα και τώρα δυο χρόνια μετά, το ίδιο το ΕΚΑΒ, η 6η ΥΠΕ και η Περιφέρεια τα έχουν αφήσει στα …αζήτητα και ούτε καν προχώρησαν στον διαγωνισμό της προμήθειας!
Τον Ιούλιο του 2020, ο Αυστριακός αρχιτέκτονας Dr Armin Kathan δώρισε στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς ένα επιπλέον υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, ενισχύοντας εκ νέου τον στόλο του. Που είναι όλα αυτά τα οχήματα με τα πληρώματα τους και πως κατανέμονται στην Κεφαλονιά;
Γιατί δεν έχουν δημοπρατηθεί τα 5 ασθενοφόρα και οι 4 κινητές μονάδες που βρίσκονται από το 2019 ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και δυο χρόνια τώρα τα χρήματα τους εξασφαλισμένα κάθονται ενώ ο κόσμος πεθαίνει στον δρόμο;
Προφανώς επειδή απαιτείται πρόσληψη προσωπικού για να επανδρωθούν κι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει την πρωτοβάθμια υγεία. Κι όμως ακόμα κι έτσι αρκούσε να γίνει το αυτονόητο, να υπάρχουν μόνιμα σε ετοιμότητα ένα ασθενοφόρο στη Βόρεια Κεφαλονιά κι ένα στη Νότια αφού με την ανικανότητα των πολιτικών μας αρχόντων το νησί παραμένει κομμένο στη μέση κι απαιτείται μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση και χρόνος για την παροχή βοήθειας όταν αυτή ζητηθεί. Κάποιοι φαίνεται είχαν άλλες προτεραιότητες. Η ζωή όμως είναι πολύτιμη για να χάνονται συνάνθρωποι μας ενώ θα μπορούσαν να είχαν σωθεί.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed