Επιστολή των εργαζομένων του Νοσοκομείου σε Υπουργό, Βουλευτή και 6η ΥΠΕ, «ο Γάλλος τουρίστας στην Άσσο πιθανόν θα μπορούσε να είχε σωθεί»

Με αφορμή την απώλεια της ζωής του 40χρονου Γάλλου τουρίστα στην Άσσο Κεφαλονιάς στις 16/7/21, επανερχόμαστε για να ζητήσουμε την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς με διασώστες και του Κ.Υ. Σάμης και του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ληξουρίου με πληρώματα ασθενοφόρων ώστε να καλύπτεται η Κεφαλονιά από άκρη σε άκρη.
Ο Γάλλος τουρίστας πιθανόν θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σάμης την απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια ή δεύτερο πλήρωνα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ τη νύχτα. Στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς όμως λειτουργούν δύο ασθενοφόρα το πρωί, δύο το απόγευμα και ένα τη νύχτα, ενώ τις περισσότερες μέρες του μήνα απομένει μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί και ένα το απόγευμα επειδή το δεύτερο μεταβαίνει στα νοσοκομεία της Πάτρας για προγραμματισμένες διακομιδές, ενώ στο Κ.Υ. Σάμης λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί λόγω έλλειψης οδηγών.
Ήδη το Σωματείο μας είχε αντιδράσει έντονα από το 2013 στην αποψίλωση των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από οδηγούς ασθενοφόρων, όπου τις συνέπειές της βλέπουμε να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, μέχρι να χάνονται ενδεχομένως και ανθρώπινες ζωές. Είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθούν διασώστες στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς ώστε να λειτουργούν τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο τη νύχτα και πληρώματα ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Σάμης και στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ληξουρίου για να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να καλύπτεται ολόκληρο το νησί, δεδομένου και του κακού οδικού του δικτύου. Επίσης επιτακτική είναι η ανάγκη πρόσληψης αναισθησιολόγων και παθολόγων στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς γιατί έχει απομείνει μόνο με ένα γιατρό στις αναφερόμενες ειδικότητες και κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ      ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΙΣΦΗΣ

ΠΡΟΣ: 1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΙΚΙΛΙΑ
2) ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
3) ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ης ΥΠΕ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΒΕΛΗ
4) ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ, ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΠΠΑΤΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) ΔΙΟΙΚΗΤΗ Γ.Ν.Κ., ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΜΑΡΤΙΝΗ
2) ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ Γ.Ν.Κ. & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-Κ.Υ. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ, ΖΩΗ ΜΟΣΧΟΝΑ
3) ΠΟΕΔΗΝ
4) ΑΔΕΔΥ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed