Η… χαμένη ντροπή και οι «πολιτικές παρθένες» που δεν ξέρουν περί συμφωνιών κάτω από το τραπέζι μεταξύ Α και Β γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Άνοιξε παλιές πληγές η προχθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη του Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος μίλησε για τις υπόγειες συμφωνίες του Αλέξανδρου Παρίση το 2019, στην ήττα της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αργοστολίου.
Φυσικά και ο κ. Ανουσάκης είχε δίκιο για τις τότε υπόγειες συμφωνίες του επικεφαλή της παράταξής του με τον χαμένο των τότε εκλογών, Γεράσιμο Φόρτε, όμως τότε ο γερο-Γνήσιος δεν είχε υπολογίσει καλά. Μπορεί ο κ. Φόρτες να τον στήριξε στον Β γύρο, ωστόσο σύσσωμη σχεδόν η παράταξή του στήριξε τον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου βοηθώντας τον να εκλεγεί Δήμαρχος του Μητροπολιτικού μας Δήμου. Ο κ. Παρίσης δηλαδή την… πάτησε, αφού δεν κατάλαβε την παγίδα που του είχε στήσει ο Θεόφιλος που πλησίασε σχεδόν όλα τα στελέχη του κ. Φόρτε, εκτός από τον ίδιο και το αποτέλεσμα είναι πλεόν γνωστό σε όλους. Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοί του, Σπύρος Πεφάνης και Αργύρης Γαβριελάτος προσχωρούν άμεσα στον συνδυασμό Μιχαλάτου και ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος γίνεται αντιπρόεδρος του Γηροκομείου. Αυτά για να αποκατασταθεί η αλήθεια γι’ αυτούς που κατηγορούν τον κ. Ανουσάκη επειδή βγήκε δημόσια και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.
Είναι όμως καιρός να γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω και να θυμηθούμε τι έγινε στις δημοτικές εκλογές του 2010. Εκεί στον πρώτο γύρο είχε βγει πρώτος ο Αλέξανδρος Παρίσης και δεύτερος ο Μάρκος Κοτσιλίνης, με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο να είναι ο ρυθμιστής του Β γύρου. Τότε, σε συμφωνία και πάλι κάτω από το τραπέζι ο κ. Παρίσης σε συνεργασία με τον Διονύση Λυκούδη συμφώνησε με τον κ. Μιχαλάτο και η νίκη ήρθε για την «Ισχυρή Κεφαλονιά» και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο κόντρα στον Μάρκο Κοτσιλίνη. Άμεση ήταν και η πολιτική ανταμοιβή του νυν Δημάρχου Αργοστολίου, ο οποίος για δύο και κάτι χρόνια τοποθετήθηκε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και έγινε «αδελφός» των Παρίση και Λυκούδη. Τα ίδια πράγματα δηλαδή έγιναν τόσο το 2010 όσο και το 2019. Η μοναδική διαφορά ήταν ότι το 2010 ο Θεόφιλος έδωσε… γραμμή για στήριξη Παρίση στον συνδυασμό του, κάτι που δεν έγινε το 2019, αφού ο κ. Φόρτες φάνηκε ότι έλεγχε μόνο την δική του ψήφο και των στενά οικογενειακών του φίλων.
Αυτά περί «χαμένες ντροπές» δεν έχουν δικαίωμα να τα ξεστομίζουν οι «πολιτικές παρθένες» που κόπτονται να ακουστούν τα πράγματα με το όνομά τους. Τους τα θυμίσαμε για να μην… ξεχνιώμαστε.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed